1 Ιουνίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ [άρθρο του Ν.Τσαγκανέλη]


Υπό ξένο έλεγχο
φόροι και αποκρατικοποιήσεις…

Όταν διάβασα την είδηση-σεισμό των “Financial Times”…
Ότι η Αθήνα δέχεται ως αντάλλαγμα για την 5η δόση των 12 δις ευρώ, την εγκατάσταση στη χώρα ξένων κομισάριων (κατοχικές αρχές) που θα ελέγχουν την είσπραξη των φόρων και τις αποκρατικοποιήσεις.
Δεν ήθελα να πιστέψω ότι προσπεράσαμε και το έσχατο σκαλί ξεπεσμού.
Περίμενα, για την όποια «τιμή των όπλων», δυναμική αντίδραση. Αξιόπιστη-αποστομωτική διάψευση.

Αν και γνώριζα, ότι δεν «παίζεται» επί δεκαετίες η συγκεκριμένη εφημερίδα σε υψηλού επιπέδου ενημέρωση, είχα επιφυλάξεις. Παρότι, επίσης, ήξερα ότι κερδίζει όλες τις μάχες αξιοπιστίας και μετατρέπει –μόλις τα γεγονότα την επιβεβαιώσουν- σε αστεία ανέκδοτα τις διαψεύσεις που εισπράττει…
Το ίδιο θα συμβεί και με την απόπειρα διάψευσης που ψέλλισε με καθυστέρηση το υπουργείο Οικονομικών.Δυστυχώς!
Τι λέει η είδηση-σοκ;
Ότι ετοιμάζεται συμφωνία να «φυτευτούν» στον τόπο νέοι «Εδουάρδοι Λω»…
Που θα κουμαντάρουν τους φόρους και τον πλούτο των ξέφρενων ιδιωτικοποιήσεων.
Αν επιβληθεί, τελικά, αυτό το ληστρικό καθεστώς σημαίνει:
Ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει τεθεί εκτός μάχης, Εκτός εξουσίας. Εκτός Ελλάδας.
Ανήμπορη να διαπραγματευτεί, να αντισταθεί, να υψώσει ανάστημα.
Ελάχιστη, ακόμη και να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη ελληνικά συμφέροντα.
Ανίκανη, -το χειρότερο- να αποτρέψει το διασυρμό, την υποτέλεια. Να διασφαλίσει τη  ακεραιότητα της Πατρίδας. Υπάρχει τρόμος και για τα εθνικά μας θέματα…
Η είδηση των “Financial Times” επεκτείνεται και σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Άκουσον-άκουσον τι γράφει:
«Σε διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτοφανή παρέμβαση των ξένων στην ελληνική οικονομία, βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τους Financial Times.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο εμπλοκής των ξένων αρχών στη διαδικασία είσπραξης των φόρων και στις ιδιωτικοποιήσεις, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα.
Στο πακέτο θα συμπεριλαμβάνονται επίσης κίνητρα για εθελοντική συμφωνία των ιδιωτών ομολογιούχων να παρατείνουν το χρόνο αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, καθώς και ένας νέος γύρος μέτρων λιτότητας.
Οι αξιωματούχοι ελπίζουν πως έως και το ήμισυ της νέας χρηματοδότησης ύψους 60 – 70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα έως το τέλος του 2013 θα μπορούσε να προέλθει χωρίς νέο δανεισμό.
Στο πλαίσιο του εξεταζόμενου προγράμματος, μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα μπορούσε να προέλθει από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και από τις τροποποιήσεις στους όρους αποπληρωμής ιδιωτών κατόχων ομολόγων.
Οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα χρειάζονταν να δανείσουν επιπλέον 30 – 35 δισ. ευρώ, πέραν του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που έχουν ήδη υποσχεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της χώρας που συμφωνήθηκε πέρυσι.
Αξιωματούχοι, ωστόσο, προειδοποίησαν πως σχεδόν κάθε στοιχείο του νέου πακέτου μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίθεση τουλάχιστον μιας εκ των κυβερνήσεων και των θεσμών, που εμπλέκονται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
Οι FT σημειώνουν επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα μπορούσε να θεωρηθεί πιστωτικό επεισόδιο – μια αλλαγή δηλαδή στους όρους, η οποία θα μπορούσε τεχνικά να χαρακτηριστεί χρεοκοπία.
Ωστόσο, ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε πως οι αντιρρήσεις της ΕΚΤ μπορούν να καμφθούν εάν ο επαναπρογραμματισμός του ελληνικού χρέους δομηθεί σωστά.»

Μας απείλησε ο Όλι Ρεν: «Ο χρόνος σας τελειώνει».
Μας στήνουν, καθεστώς «Κατοχής». Δυστυχώς, παραδοθήκαμε…
πηγή:  nasostsaganelis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...