10 Μαρτίου 2012

Ο σωτήρ του έθνους (παρ’ ότι δεν τον λεν’ Σωτήρη)

Τι εκπροσωπεί ο κ. ΕυάγγελοςΒενιζέλος;

Την πεμπτουσία του πολιτικού συστήματος που μας έφερε έως εδώ.

Ο κ. Βενιζέλος (και χαϊδευτικάΜπενύτο, για δε τους πολύ φίλουςΜπενύτο - Μπενίτο) είναι σαρξ εκ της σαρκός του βαθέως κράτους της Διαπλοκής, αυτού που περιήγαγε εν τέλει την Ελλάδα σε καθεστώς Εντολής της Τρόικας, ένα ατιμασμένο προτεκτοράτο που οσονούπω θα διαθέτει κι από έναν ξένο Επίτροπο για κάθε ιθαγενή Υπουργό, μια χώρα Φόρου Υποτελή στη Διεθνή των Τοκογλύφων.


Τι γυρεύει τώρα ο άνθρωπος, ο Μπενύτο, που πρόλαβε μόλις μέσα σε έναν μήνα απ’ όταν ανέλαβε, να χαρακτηρισθεί ως «ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης»;

Γυρεύει να ηγεμονεύσει στο ΠΑΣΟΚ -κατ’ αρχήν- κι αργότερα να γίνει, αν μπορέσει, ένας ακόμα Πρωθυπουργός-Ανδρείκελο της Ελλάδας (ή καλύτερα επί την Ελλάδα, δηλαδή εναντίον της).

Διότι ο κ. Βενιζέλος απεδείχθη εκ των πρώτων ευπροσάρμοστων στη νέα εποχή, αυτήν της εγκαθίδρυσης του απροκάλυπτου Νεοταξίτικου καθεστώτος στη χώρα - εύπλαστος κι Οβιδιακός στους μεταμορφισμούς του, αλλά και πανέτοιμος για κάθε φόνο ως άλλος«θαυμαστός κ. Ρίπλεϋ» δήλωσε ξεδιάντροπα:

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχον. Διότι έτσι θα μπορέσουμε να τεθούμε υπό αυτοέλεγχον».

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχον» - ο όρκος πίστης του Γενίτσαρου! «Διότι έτσιθα μπορέσουμε να τεθούμε υπό αυτοέλεγχον» - η προσευχή του Ραγιά!

Ομως, αυτά κι άλλα που έκανε στο απώτερο και το εγγύς παρελθόν ο Συνταγματολόγοςπου κουρέλιασε το Σύνταγμα (πάντα οΜπενύτο) ωχριούν μπροστά σε αυτά που κάνει τώρα, ώστε, όπως ελπίζει, μετά τη «μεσοβασιλεία» Σαμαρά (έτσι όπως «το πάει» ο Αντώνης, ή «τον πάνε») να γίνει ο ίδιος (πάντα ο Μπενύτο) Πρωθυπουργός,εντολοδόχος μεν, ανδρείκελο βεβαίως, αλλά Πρωθυπουργός.

Προς τούτο ο κ. Βενιζέλος δεν ορρωδεί προ ουδενός:
κινδυνολογεί ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει,απειλεί θεούς (ότι θα τους κόψει τον μισθό) και δαίμονες (ότι θα τους κόψει τη σύνταξη), ενώ τα έχει ήδη... κόψει.

Μπορεί όμως να την ξανά - ξανακόψει.

Αρχή άνδρα δείκνυσι και ο κ. Βενιζέλος άρχει χρόνια τώρα και έχει δώσει δείγμα γραφήςλίαν ανησυχητικό για τη Δημοκρατία.

Επ’ εσχάτοις δεν κρατιέται ωρύεται στη Βουλή κατά των πολιτικών του αντιπάλων σειταμό ύφος και με βοναπαρτικό ήθος, εκβιάζει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, φοβερίζει ότι θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες, τρομοκρατεί ότι θα μείνουν άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ,υπαγορεύει, διατάσσει, προσβάλλει και γενικώς δείχνει σαν να έχει ένακοινοβουλευτικό πραξικόπημα στο τσεπάκι.

Πρόκειται για την ηρωική ρητορική ενός «Χαητζαβάτη» (όπως προσφυώς έγραψε και το«Ποντίκι») διότι είναι ο ίδιος (πάντα ο Μπενύτο) ο οποίος ομολόγησε ότι «οι Κοινοτικοί μας εταίροι δεν μας αφήνουν να κάνουμε τίποτα για το κοινωνικό κράτος», (όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, κ. Κώστας Τσουπαρόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ).

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χρόνια στην πολιτική σκηνή, εξέφρασε έναν κόσμο που τελειώνει και τώρα, σαν άλλο Βαμπίρ προσπαθεί να εκφράσει τον ίδιον αυτόν κόσμο νανεκρανασταίνεται.

Να τελειώνουμε.

Να τελειώνουμε μαζί τους - με τα παλιά υλικά του δικομματικού μονοκομματισμού και των μνημονιακών παραφυάδων του, μόνον τάφους μπορούμε να χτίσουμε.

Ο κ. Βενιζέλος περπάτησε χέρι - χέρι (και μάλιστα γλυκά - γλυκά) με τον κ.Καρατζαφέρη, τον Γιωργάκη, την Ντορούλα, τώρα και με τον κ. Σαμαρά, στην πεπατημένη των Σημίτη, Καραμανλή που έφεραν τη χώρα στην ξεφτίλα, τα μεροκάματα στον Καιάδα, τους ανέργους στον Κάτω Κόσμο και το μέλλον μας Νταχάου και Μπέλσεν γωνία.

Να τελειώνουμε με δαύτους, να τους τελειώσουμε...

Του Στάθη

από το enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...