3 Φεβρουαρίου 2012

O "κακός καιρός" θα σώσει 500.000 νοικοκυριά;

Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες περιμένουν «με κομμένη την ανάσα» να κοπεί το ρεύμα που τους παρέχει η ΔΕΗ, επειδή δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι μετά και την εκπνοή της προθεσμίας των 80 ημερών. Η συντριπτική πλειοψηφία από τους υπόχρεους των 500.000 και πλέον λογαριασμών που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας, απειλείται με διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η μόνη ομάδα που εξαιρείται πλήρως είναι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να εξετάζει παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 120 ημέρες, πριν αρχίσουν να στέλνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες εντολές διακοπής.

Οι συνδικαλιστές καλούν τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής, ή τους έχει ήδη κοπεί το ρεύμα, να επικοινωνούν με τη ΓΕΝΟΠ.



«Προειδοποιούμε ότι όταν και όπου συμβεί κάτι τέτοιο, η αντίδραση μας θα είναι σκληρή και άμεση. Σε όσους μας ρωτούν «μα που ξέρετε ποιος είναι ο φτωχός και ποιος όχι», απαντάμε ότι με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (ύψος λογαριασμού, ιστορικό διακανονισμών) αλλά και με την επαφή μας με τον κόσμο, μπορούμε να ξέρουμε», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ καλεί την κυβέρνηση «να απαλλάξει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές από το χαράτσι και τον εκβιασμό που τους ασκείται» και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος, που είναι «να φύγει το χαράτσι από τους λογαριασμούς γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας».



fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...