10 Φεβρουαρίου 2012

Στο «πλευρό» του Φώτη Κουβέλη στελέχη του ΠαΣοΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Τη συμπόρευση με τη Δημοκρατική Αριστερά, στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε το κόμμα σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου Φώτη Κουβέλη.   

«Αποφασίσαμε στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, προσδοκώντας ότι θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης» αναφέρεται στη σχετική δήλωση.   


Την υπογράφουν οι: Παύλος Αθανασόπουλος, Νίκος Αργυριάδης, Σωτήρης Βαλντέν, Σπύρος Βάρελης, Στέφανος Διαμαντής, Κλειώ Ευαγγελάκου, Μιχάλης Κυριακίδης, Λέλα Κωστούλα, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Πιτουρόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μάνος Τρανταλίδης, Ηλίας Φιλιππόπουλος και Νίκος Χιωτάκης.   

Κοινός στόχος όλων είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά χωρίς «παθητική αποδοχή της παρούσας κατάστασης και των εκβιασμών, που οι κυρίαρχοι συντηρητικοί κύκλοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Κουβέλης.   

Πρότεινε έναν «αριστερό ευρωπαϊσμό, που θα αντιστέκεται στις επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο του πολίτη και τα δικαιώματα της κοινωνίας», αλλά και «δεν θα τρομοκρατείται στην προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών».   

Σε μια μαχόμενη αριστερά, η οποία «δεν θα ανατριχιάζει μπροστά στην πιθανή ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης, με βάση ένα πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρθηκε ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος επεσήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια οι ιδέες μας στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπό διωγμόν».   

Η ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ο κ. Μπίστης, ο οποίος υπήρξε υφυπουργός της κυβέρνησης του Κ.Σημίτη, πρέπει να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή τη μεγάλη παράταξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς.   

Υπέρ της συμπαράταξης με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης, τάχθηκε ο Σωτήρης Βαλντέν, «με τον Σμίτ (τον Γερμανό, πρώην καγκελάριο) τον Ολάντ (τον Γάλλο σοσιαλιστή ηγέτη) ακόμη και τον Μόντι (τον Ιταλό πρωθυπουργό)» και συνοψίζοντας είπε: «μέσα στην Ευρώπη, κατά της Μέρκελ και με τους αντιπάλους της».   

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, που διετέλεσε επί πολλά χρόνια επικεφαλής της ΕΡΤ, ανέπτυξε αναλυτικά την οικονομική πολιτική, τονίζοντας ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη. Ότι η ένταξη στην ΟΝΕ επέβαλε μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, αλλά ακόμη και το φθινόπωρο του 2009, αν υπήρχε πολιτική ωριμότητα, θα είχαμε μικρότερο κόστος.   

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση, επέμεινε ότι πρέπει να συμπληρωθεί από έναν μηχανισμό δανεισμού για όλες τις χώρες και ένα, επίσης συνολικό, αναπτυξιακό σχέδιο.


από το in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...