7 Φεβρουαρίου 2012

Σαρκοζί: «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης»

Σ: Ψεύτη κοντέ τι είναι αυτά που λες;Αφού ο Αντωνάκης λέει ότι το διαπραγματεύεται το...ζήτημα!

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης», δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

Σε μάλλον αυστηρούς τόνους, ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι δε θα απελευθερωθούν πόροι για την Ελλάδα αν δε ληφθούν αποφάσεις και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, καθώς οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες «έχουν ήδη δεσμευτεί».


Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι «θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», ενώ παράλληλα τονίστηκε και από τους δύο ηγέτες ότι «η ελληνική συμφωνία είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση».

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί οριστικά.


Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις των δύο ηγετών έγιναν μετά την ολοκλήρωση του 14ου γαλλογερμανικού κοινού υπουργικού συμβουλίου που έγινε σήμερα και το οποίο απασχολούν τα σχέδια δημοσιονομικής σύγκλισης, ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και η κρίση χρέους στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων.

Η Μέρκελ ηγείται μιας πολυπρόσωπης αντιπροσωπείας υπουργών, στην οποία περιλαμβάνονται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Οι υπουργοί έχουν συνομιλίες με τους ομολόγους τους ενώ οι δύο ηγέτες θα έχουν χωριστή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι φόβοι για μια μη συντεταγμένη χρεοκοπία στην Ελλάδα, όπου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος πασχίζει να πείσει τους ηγέτες των κομμάτων τα οποία υποστηρίζουν την κυβέρνησή του να δεχτούν τους όρους των δανειστών για το δεύτερο πακέτο ‘διάσωσης’, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις είναι τα σχέδια της Γαλλίας να θεσπίσει ένα φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.


fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...