7 Φεβρουαρίου 2012

Προσοχή: Μη σας "μαγκώσουν" Σαββάτο γιατί την βάψατε! Οι δικαστές καταργούν τα αυτόφωρα τα σ/κ.

Σ: Και μεταξύ μας...καλά κάνουν.

«Νεκρά» θα είναι τα Αυτόφωρα τα Σαββατοκύριακα από 1ης Μαρτίου αφού κανένας δικαστικός υπάλληλος δεν θα ανεβαίνει στις έδρες, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και τις καθημερινές μετά τις 3 το μεσημέρι.
Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά τη σημερινή πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου της Αθήνας.

Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρθηκε στις περικοπές κατά 45% στους μισθούς τους, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των λειτουργών της.



Οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι σήμερα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τόνισαν, δια του προέδρου τους ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην αντιμετώπιση που έχουν από την κυβέρνηση αφού τους θεωρεί «κρατικούς υπαλλήλους» ζητώντας τους να εργάζονται για «να επιτελούν το πατριωτικό τους καθήκον».


Από την πλευρά τους οι δικαστές «σφυροκόπησαν» αρκετές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και ζήτησαν από την κυβέρνηση να βάλει.... το χέρι στην τσέπη.

Οι δικαστές εξαπέλυσαν δριμεία κριτική στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν μεταξύ άλλων περικοπή μισθού, μετάθεση δικαστών και στέρηση των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων κ.α.

«Κάποιες από τις διατάξεις έχουν σκοπό να εκφοβίσουν τους δικαστές και να δημιουργήσουν σ' αυτούς τη νοοτροπία υπαλλήλου, όπως αυτή που αναφέρεται στην περικοπή των αδειών του δικαστικού λειτουργού που δεν έχει επεξεργαστεί ικανό αριθμό αποφάσεων. Είναι μέτρα αστυνομικά που δεν προσφέρουν τίποτα », είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους παραλλήλιζαν τις διατάξεις αυτές με το... «Δ΄ Ράιχ».

Αντίθετοι είναι οι δικαστές και στις ρυθμίσεις που αφορούν στις μεταθέσεις συναδέλφων τους πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών στον τόπο όπου έχουν τοποθετηθεί και περικοπή της άδειας μητρότητας των γυναικών δικαστών σε πέντε από εννέα μήνες, που ισχύει για τις υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες.

Ζητούν, επίσης να αποσυρθούν οι διατάξεις με τις οποίες περιορίζεται ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εκείνες με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των Ολομελειών των δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας. Στη συγκέντρωση των δικαστών, παρέστησαν και χαιρέτισαν, από την πλευρά των κομμάτων, οι Κ. Τζαβάρας (ΝΔ), Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ), Αθ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ), Β. Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μ. Ζαφειρόπουλος...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...