10 Φεβρουαρίου 2012

Πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εξευτέλισαν την Ελλάδα.

«Μας πάτησαν, μας έλιωσαν. Οι φωνές τους ακούγονταν έως τον διάδρομο»!  Έτσι περιγράφει την συνεδρίαση του χθεσινού Γιούρογκρουπ που έλαβε μέρος ο Έλληνας αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερώσει τους ευρωπαιους εταίρους μας για τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου,  στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κορυφαίος αυτός αξιωματούχος βρέθηκε σχεδόν για 24 ώρες στις Βρυξέλλες και είδε από κοντά τους... εχθρικούς πλέον ευρωπαίους.


«Οι Ευρωπαίοι  πλέον μας αντιμετωπίζουν όχι μόνο σαν εχθρούς μας άλλα και σαν... ηλιθίους», λέει ο ίδιο στέλεχος που συνομίλησε για αρκετές ώρες με πολλούς ευρωπαίους υπουργούς. Το κλίμα πραγματικά ήταν όχι απλά φορτισμένο ή κακό, άλλα θύμιζε πόλεμο.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί με αιχμή του δόρατος τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Φιλανδή Γιούτα Ουρπιλαϊνεν και τον Ολλανδό Γιαν Κις ντε Γιάγκερ στην κυριολεξία διέλυσαν την ελληνική αποστολή....

"Μας έλεγαν συνεχώς: Είστε αναξιόπιστοι, είστε αφερέγγυοι ,δεν θα διαλύσετε εσείς την Ευρώπη", εξομολείται ο ίδιος αξιωματούχος. Μάλιστα, ένας υπουργός από τις ισχυρές χώρες της ευρωζώνης ρωτούσε συνεχώς με απειλητικό ύφος. O παρακάτω διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Υπουργός κράτους μέλους : «κάνετε τις αποκρατικοποιήσεις που είχατε
υποσχεθεί; Ναι η όχι;
Εκπρόσωπος ελληνικής Αποστόλης : Ήταν δύσκολα γιατί οι αποτιμήσεις στο
χρηματιστήριο είχαν υποχωρήσει.
Υπουργός Κράτους μέλους : Ναι η όχι ;
Εκπρόσωπος Ελληνικής Αποστόλης : Δεν μπορούσαμε λόγω ύφεσης.
Υπουργός Κράτους μέλους :Δεν μας ενδιαφέρει.  Ναι η όχι ;
Εκπροσωπος ελλήνικης αποστολής: Όχι...

από το protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...