10 Φεβρουαρίου 2012

Στον δρόμο εργαζόμενοι και 120 παιδιά από το κράτος πρόνοιας.


Δεκάδες εργαζόμενοι γονείς, βρέθηκαν στην εξαιρετικά δυσχερή θέση, όταν χθές το πρωί ειδοποιήθηκαν ότι πλέον δεν θα λειτουργεί ο παιδικός σταθμός, που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και φιλοξενούσε καθημερινά πάνω από 120 παιδιά εργαζομένων.
Στον δρόμο μένουν συνολικά 13 εργαζόμενοι από την Εργατική Εστία και άλλοι 11 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας που λειτουργούν στα Τρίκαλα.


Εξοργισμένη εμφανίζεται σε δηλώσεις της στο trikalanews.gr η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Ντίνα Δήμα με την απόφαση να μπει «λουκέτο» στην Εργατική Εστία στα Τρίκαλα αλλά και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. «Μας βάζουν οικονομική θηλεία στραγγαλίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα με αυτήν την άδικη απόφαση που κόβει κάθε κοινωνική παροχή προς τους εργαζόμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Δήμα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας είναι ανταποδοτικός φορέας κοινωνικής πολιτικής για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις και κοινωνικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας, ενώ παράλληλα ενισχύει οικονομικά το συνδικαλιστικό κίνημα.

Επίσης ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είχε στόχο τη στεγαστική αποκατάσταση εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, μέσω της παροχής σε αυτούς ενίσχυσης προκειμένου να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία ενώ η δράση του χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους εργαζόμενους δικαιούχους του και σε ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού.


από το trikalanews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...