4 Φεβρουαρίου 2012

Η υπέρβαρη μ@λ@κί@ της εβδομάδας:Είπε ο Πάγκαλος "Ο Παπανδρέου διαχειρίστηκε με επιτυχημένο τρόπο μια τρομακτική κατάσταση".

Στην Κάτια Μακρή Real FM μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος τοποθετήθηκε για όλους και για όλα κυριολεκτικά. Και δεν σταματούσε με τίποτα. Τόσο που κάποια στιγμή που χτύπησε το λεγόμενο πορτοκαλί τηλέφωνο ζήτησε συγγνώμη, απάντησε (μένοντας στον αέρα!), και είπε στον συνάδελφο υπουργό που τον είχε καλέσει “Μιλάω στον Real βάλε να με ακούσεις και σε παίρνω σε λίγο” και συνέχισε τη συνέντευξη.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι σίγουρος πως δεν θα υπάρξει μία και μοναδική υποψηφιότητα. “Θεωρώ αδιανόητο να μην στηθούν κάλπες. Θέλω να μετρήσω και τα λευκά εγώ” δήλωσε πετώντας την πρώτη σπόντα κατά του Ευ. Βενιζέλου: “τι νόημα θα έχει αν βγει ο Βενιζέλος με 5% και 95 λευκά;”


Σε ερώτηση αν είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο επικρατέστερος υποψήφιος ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως “Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε εχθές πως δεν θα είναι υποψήφιος” υπονοώντας οτι ο Παπανδρέου θα είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος αν βάλει υποψηφιότητα. Και τόνισε πως “ο Παπανδρέου διαχειρίστηκε με επιτυχημένο τρόπο μια τρομακτική κατάσταση που δεν δημιούργησε ο ίδιος”.

Όταν ρωτήθηκε ποιον θα προτιμήσει και αν θα στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο είπε “Δεν μπορώ να σας πω τι θα ψηφίσω, πρέπει να δω κ τους άλλους υποψήφιους. Δεν ξέρω καν αν θα είμαι υποψήφιος εγώ πως με ρωτάτε αν θα είμαι υποψήφιος;” είπε χαριτολογώντας, θέλουμε να πιστεύουμε.

(σσ. Μελετώντας το φαινόμενο Πάγκαλος επι χρόνια, θα λέγαμε πως ο υπουργός επιθυμεί να αναβιώσει την εμφυλιακή σύγκρουση του 2007)

Για την συμφωνία που πρέπει να κλείσει τις επόμενες μέρες σημείωσε ότι “κακώς πιστεύουν κάποιοι ότι το κέντρο βάρους είναι στην Αθήνα” αφού όπως εξήγησε “πρώτα πρέπει να δούμε αν μας δίνουν αυτά που είναι να μας δώσουν και μετά συζητάμε αν τα δεχόμαστε”.

“Εμείς βάζουμε κόκκινες γραμμές και δηλώνουμε αρνήσεις με άλλοθι την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Και έρχεται η άλλη πλευρά και μας λέει: Εσείς τι θα κάνετε για αυτά; Δεν είστε σε θέση να απελευθερώσετε φορτηγά και ταξί, αφήνετε τους φαρμακοποιούς να απαγορεύουν σε όποιον θέλει να μείνει ανοιχτός περισσότερες ώρες, απαγορεύεται στους μηχανικούς να δέχονται αμοιβές μικρότερες από αυτές που είναι συμφωνημένες από το επιμελητήριο. Για ποια ανταγωνιστικότητα μας μιλάτε λοιπόν;”, είπε.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν έχει λύσει αυτά τα θέματα τόσο καιρό απάντησε σαφώς ότι “Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα, το λέω ρητά πια. Το πολιτικό σύστημα συζητά αν θα είναι ένας ο υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ ή θα τον βγάλουμε δια βοής λες και αυτό είναι το μείζον ζήτημα”.

Έκανε μάλιστα και τη δική του πρόταση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρέπει να σηκώσει σημαία για αλλαγή εκλογικού συστήματος και αλλαγή της εκλογής της ηγεσίας του κόμματος. “Μιλάμε γιακατάργηση του σταυρού προτίμησης, είναι η ρίζα της κακοδαιμονίας στην Ελλάδα”.

“Αυτό θα έπρεπε να χε πει χθες βράδυ ο Παπανδρέου. Σας προτείνω ένα νέο κόμμα”, ανέφερε ενώ παρατήρησε ότι όση ώρα άκουγε την ομιλία του σκεφτόταν ότι “είναι μία ομιλία που αποδεικνύει πόσο κακή είναι η ΝΔ σε μία ομάδα ανθρώπων που είναι πεπεισμένη ότι αυτό συμβαίνει”.

Για μετά τις εκλογές είπε ότι βλέπει “μία συγκυβέρνηση χωρίς τον Σαμαρά γιατί δεν έχουμε κανένα λόγο να τον έχουμε”.

Αναφερόμενος στα κόμματα της αριστεράς σχολίασε ότι δεν μπορούν να τα βρούνε γιατί δεν έχουν καμία σχέση. “Το ΚΚΕ λέει θα φύγω από την ΕΕ θα καταργήσω τον καπιταλισμό. Ο Σύριζα δεν λέει αυτά, λέει θα κάνω την Ευρώπη των λαών που δεν καν ξέρω που τα ψωνίζει κανείς. Του Κουβέλη είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα που τοποθετεί τον εαυτό του εκεί που τοποθετείται περίπου και το ΠΑΣΟΚ”.

politicsgr.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...