10 Φεβρουαρίου 2012

Τι μας "σέρνει" ο Γερμανικός τύπος.


 Το ηλεκτρονικό περιοδικό spiegel.de έχει δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο: "Η Ελλάδα υποκύπτει στα μέτρα λιτότητας" ενώ στη συνέχεια γίνεται το σχόλιο: "εδώ και πολλές ημέρες, ανεπιτυχώς, οι ηγέτες της Αθήνας προσπαθούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία. Τελικά μόλις χθες ανακάλυψαν ότι μπορούν να συμφωνήσουν". "Και τώρα οι Έλληνες θα κάνουν αυστηρή οικονομία" συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό σε ειρωνικό ύφος.

Στην εφημερίδα Hamburger abendblatt το ρεπορτάζ που αφορά στη χθεσινή διαφωνία των πολιτικών αρχηγών, κινείται σε δραματικούς τόνους διαπιστώνοντας ότι "ενώ εκείνοι διαφωνούν, ο χρόνος της Αθήνας τελειώνει..."



Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα financialtimes.de "Η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση μάχης, σχετικά με το σχέδιο αποταμίευσης" και συνεχίζει: "η διαπραγμάτευση των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες, παρ' όλα αυτά συμφωνία δεν επετεύχθη καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη μείωση των συντάξεων".

Όσον αφορά την ηλεκτρονική έκδοση της Bild.de, φέρει τον τίτλο "Η μάχη για τις συντάξεις στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της διάσωσης" και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας δραματικές τις εξελίξεις στην Αθήνα, καθώς όπως αναφέρει δεν υπήρξε ούτε ένα κοινό σημείο ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης στο φλέγον θέμα της μείωσης των συντάξεων.

από το enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...