9 Φεβρουαρίου 2012

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα γίνονται για μία ακόμη φορά πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.
Το βρετανικό δίκτυο BBC στο ρεπορτάζ με τίτλο «Τα ελληνικά κόμματα αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν τις περικοπές» αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα και τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ενώ υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει στις περικοπές στις συντάξεις.

Για αποτυχία κάνει λόγο στο δημοσίευμα του και το πρακτορείο Reuters που σημειώνει ότι «οι ηγέτες των ελληνικών κομμάτων αποτυγχάνουν να υπογράψουν για το πακέτο διάσωσης». Το Reuters αναφέρει ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup θα παρευρεθεί και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. «Ωστόσο, οι ηγέτες είναι απρόθυμοι να δεχθούν τους σκληρούς όρους των δανειστών που είναι σίγουρα αντιδημοφιλείς στους ψηφοφόρους, καθώς αντιμετωπίζουν βουλευτικές εκλογές πιθανώς τον Απρίλιο» σχολιάζει το πρακτορείο.«Η ελληνική διάσωση καθυστερεί εξαιτίας της διαμάχης για τις συντάξεις» γράφει το πρακτορείο Bloomberg και φιλοξενεί τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Πρώτο θέμα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel που σημειώνει ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και υπογραμμίζει ότι μένει «ανοιχτό» μόνο το θέμα των περικοπών στις συντάξεις.
«Οι αξιωματούχοι την Τετάρτη συγκρότησαν τα κομμάτια μίας συμφωνίας για το χρέος και τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά η ευρεία ελληνική πολιτική στήριξη για συμφωνία – ένα κομμάτι κλειδί του παζλ που ζητείται από τους διεθνείς πιστωτές της κυβέρνησης- παρέμεινε άπιαστο μετά από ώρες συνομιλιών ανάμεσα στα βασικά πολιτικά κόμματα» γράφει η Wall Street Journal, ενώ σημειώνει ότι αρκετοί οικονομολόγοι κρούουν πλέον τον κώδωνα του κινδύνου για την σκληρή λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Στον αντίποδα η βρετανική εφημερίδα Guardian που βλέπει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα για τους όρους του νέου πακέτου διάσωσης. 

«Μετά από τρεις μέρες μεγάλου δράματος, πολιτικών τοποθετήσεων και μικροπολιτικής η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας έφτασε σε μία προσωρινή συμφωνία για τα δρακόντεια μέτρα που χρειάζονται για ξεκλειδώσει η βοήθεια των 130 δισ. ευρώ για την χτυπημένη από την κρίση χώρα το βράδυ της Τετάρτης, αν και οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν μέχρι τις πρωινές ώρες» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

real.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...