18 Φεβρουαρίου 2012

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Παπουτσής υποψήφιος απέναντι στον Βενιζέλο

Ραγδαίες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου. Πολλά στελέχη τα οποία εντάσσονται στο αποκαλούμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» κινούνται πυρετωδώς ώστε στις εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα στις 18 Μαρτίου, να εκφραστούν πολιτικά. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr χθες αργά το βράδυ, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου οπότε και οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες αλλά και επαναβεβαιώθηκε ότι η εκλογή θα γίνει από...
τη βάση, ο κύβος ερρίφθη και ο Χρήστος Παπουτσής θα είναι υποψήφιος.

Η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. 

Οι διεργασίες έχουν αρχίσει από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, οπότε οι «Παπανδρεϊκοί» και το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», αντελήφθησαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί. 

Οι περισσότερες υποψηφιότητες που είχαν δημοσιοποιηθεί τότε - Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, προέρχονταν όλες από την άλλη πλευρά της εσωκομματικής όχθης. 

Είχαν εκδηλωθεί βεβαίως οι προθέσεις της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, αλλά ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος εξακολουθούσε να ψάχνεται. 

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η συμπόρευση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευ. Βενιζέλο η αναζήτηση μετατράπηκε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις. Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι η απόφαση ελήφθη την μέρα κατά την οποία αποφασίστηκε ότι οι βουλευτές οι οποίοι καταψήφισαν το Μνημόνιο δεν θα διαγραφούν από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό για δύο λόγους. 

Ο πρώτος είναι ότι πριν μερικές ώρες ο Χρ. Παπουτσής είχε εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με τις διαγραφές και ο δεύτερος ότι μεταξύ των 22 βρίσκονται η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης.

από το newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...