22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ μας αφορά όλους,διαβάστε τι μας ετοιμάζουν σχετικά με το νόμος τερατούργημα του Λοβέρδου.

Ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο παιδιών μας όσοι το υπογράψουν

Τόσο εκείνοι, όσο και οι βουλευτές που θα το υπερψηφίσουν είναι ηθικοί αυτουργοί μιας νέας γενοκτονίας που θα κοστίσει στην Ελλάδα σε έμψυχο δυναμικό, ποιότητα ζωή και θέσεις εργασίας.
Ποιους βαρύνει το πολιτικό κόστος αυτή η προδοσία εις βάρος του λαού; Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί τούτης της ατιμίας απέναντι στα παιδιά μας, τους γέροντες και τους ασθενείς;


Σημειώστε: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι για την επιβολή επικίνδυνων αντιγράφων φαρμάκων που εισάγονται από χώρες του τρίτου κόσμου. Εκείνοι  επιβεβαιώνουν το βίαιο υποβιβασμό της Ελλάδας από μέλος του ισχυρού πυρήνα της Ευρώπης σε τριτοκοσμική αποικία της Τρόικας.

Οι κατά τ' άλλα εθνοσωτήρες κάνουν τα παιδιά μας πειραματόζωα και στέλνουν τους συνταξιούχους στα «κρεματόρια» των εργαστηρίων για να δοκιμαστούν οι καλύτερες παρτίδες γενόσημων από την Κίνα, την Ινδία, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

Αυτή είναι η πολιτική ξετσιπωσιά όσων θέλουν τη συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Άμυνας.

Τα πρώτα παραδείγματα

Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ύπουλης γενοκτονίας, γνωρίζουν ήδη ότι σκευάσματα που χορηγήθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία ή συνταγογραφήθηκαν από ασφαλιστικά ταμεία έχουν προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι ερασιτεχνικοί πολιτικοί πειραματισμοί, η αποδυνάμωση του ΕΟΦ, καθώς και η αδυναμία διενέργειας επαρκών εργαστηριακών ελέγχων διαμορφώνουν συνθήκες για να στηθούν παραμάγαζα προώθησης τριτοκοσμικών φαρμάκων.

Όσοι το υπογράψουν κι όσοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να το γνωρίζουν και να το καταλάβουν καλά: Είναι ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο των παιδιών και των συνταξιούχων που θα οδηγηθούν από τη φτώχια στον αργό θάνατο των τριτοκοσμικών φαρμάκων.

Η ΝΔ τελευταίο ανάχωμα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας

Κύκλοι από τους μεγαλύτερους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, κάνουν λόγο για επικείμενη εξαθλίωση της δημόσιας υγείας, που θα οδηγήσει σε τριτοκοσμικές παροχές υγείας με φθηνά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σκευάσματα τα οποία και θα χορηγούνται στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει έντονη κινητοποίηση φορέων, ενώσεων και συνδικάτων, υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, προκειμένου να καταψηφιστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αντιμνημονιακοί και Αριστερά, θεωρείται δεδομένο ότι θα ταχθούν κατά και αυτού του νομοσχεδίου.

Το βάρος πέφτει στη Ν.Δ., η οποία καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη θωράκιση της δημόσιας υγείας ή στο αν θα την αφήσει βορά στα ξένα αρπακτικά, οδηγώντας τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε πρωτόγονες συνθήκες παροχών υγείας.

Η Ν.Δ. είναι το τελευταίο ανάχωμα για να μην περάσει το απάνθρωπο νομοτερατούργημα που φέρει την υπογραφή Παπαδήμου και Λοβέρδου, υπό τις έντονες πιέσεις της Τρόικας όπως ο τελευταίος ισχυρίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι το θέμα είναι πάνω από όλα ηθικό και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, οδηγώντας με την ψήφο τους στη χρήση φαρμάκων αγνώστου ταυτότητος, προελεύσεως και αποτελεσματικότητας, αν όχι επικινδυνότητας.

Από ότι διαφαίνεται, ο Υπουργός Υγείας θα περάσει δύσκολα στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και δε φαίνεται να περνά και τόσο εύκολα, όσο ίσως κάποιοι εκτιμούσαν, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.


Θα μας κάνουν Μπαγκλαντές!

Σε λίγο καιρό, οι Έλληνες θα αναγκάζονται να βάζουν τους φίλους τους που θα έχουν ακόμη την πολυτέλεια να ταξιδεύουν, να τους φέρνουν κρυφά φάρμακα από το εξωτερικό. Γιατί -πολύ απλά- τα ράφια των φαρμακείων θα είναι είτε άδεια, είτε γεμάτα από επικίνδυνα σκευάσματα.

Ό,τι ακριβώς συνέβαινε τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, δηλαδή. Διότι, ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου, που κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Βουλή μας γυρίζει 60 χρόνια πίσω. Τότε, που ο Έλληνας ασθενής έπρεπε να έχει «βύσμα»-εργαζόμενο στην Ολυμπιακή για να εξασφαλίσει (κρυφά) τα απαραίτητα για την Υγεία του φάρμακα!

Οπως έγινε απόλυτα ξεκάθαρο στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε -προ ολίγου- η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία θα υποχρεώσει τους φαρμακοποιούς να «ταΐζουν» τον Έλληνα ασθενή το πλέον φθηνό φάρμακο της παγκόσμιας αγοράς, ασχέτως του τόπου παραγωγής του, της (αμφιβόλου ή μη) προέλευσής του, της (αμφιβόλου ή μη) ποιότητάς του.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, εμείς και τα παιδιά μας μένουμε απροστάτευτοι απέναντι σε λοιμούς, επιδημίες, μεταδοτικές και θανατηφόρες ασθένειες. Η μόνη μας επιλογή θα είναι πάμφθηνα φάρμακα, που θα παράγονται σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Πακιστάν, τα οποία μάλιστα συχνά έχουν θεωρηθεί ύποπτα για σοβαρές παρενέργειες. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, περίπου 20.000 οικογένειες μένουν στο δρόμο και δεκάδες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες οδηγούνται σε κλείσιμο (όπως και οι ξένες που έχουν κάνει σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα), αφού δε θα μπορούν να πουλήσουν τα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας σκευάσματά τους.

«Με τι φάρμακα θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας;», ήταν η χαρακτηριστική κραυγή αγωνίας του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου της Vianex, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Η οικογένειά μου διαθέτει τέσσερα εργοστάσια και 1.200 εργαζόμενους. Δε ζητήσαμε ποτέ τίποτα. Μάλιστα, όλο τον τελευταίο χρόνο που οι πολυεθνικές απέλυαν, εμείς δε διώξαμε ούτε έναν άνθρωπο. Για αυτούς τους ανθρώπους μιλώ σήμερα, γιατί πλέον δεν ξέρω πόσοι θα μπορέσουν να παραμείνουν. Μιλώ, όμως, με το χέρι στην καρδιά -όχι για τα συμφέροντα τα δικά μου και της οικογένειάς μου- και για τον Ελληνα ασθενή ο οποίος θα ζήσει σε συνθήκες Μπαγκλαντές, χωρίς να έχει πρόσβαση στις νέες θεραπείες, σε αξιοπρεπή φάρμακα. Είναι μια συμπεριφορά ανέντιμη, ανήθικη, η οποία βάζει ταφόπλακα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε έναν υγιή κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Γιατί είναι ανήθικο και ανέντιμο να κρύβονται ορισμένοι πίσω από την τρόικα. Θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί».

Για υποκρισία με την οποία επιχειρείται τεράστιο πλήγμα στα ελληνικά επώνυμα γενόσημα, την ίδια ώρα που μένουν αλώβητα τα εισαγόμενα πρωτότυπα και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αθρόα εισαγωγή γενόσημων από μεγαλοεισαγωγείς, οι οποίοι δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, μίλησε -από την πλευρά του- ο κ. Θεόδωρος Κωλέτης, πρόεδρος της ΠΕΦ.

Ουσιαστικά, θα υποκατασταθούν τα φθηνά off patent φάρμακα από πολύ ακριβότερα on patent εισαγωγής, με συνέπεια την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο όνομα της οποίας γίνονται όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Σα να μην έφτανε αυτό, ανοίγει τεράστιο παράθυρο και για την κυκλοφορία πλαστών φαρμάκων, με όλες τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη. Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα υποχρεώσει -τόνισε ο κ. Κωλέτης- τους ασθενείς να αλλάζουν κάθε τόσο τη θεραπεία τους και, τελικά, να την πληρώνουν από την τσέπη τους. Οσοι -λίγοι- θα έχουν αυτή την πολυτέλεια, δηλαδή. Οι υπόλοιποι θα αφεθούν απλά στο έλεος της αρρώστιας…

«Και, βέβαια, δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα σύστημα στο οποίο θα εφαρμόζονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο μέσος όρος των τριών φθηνότερων χωρών της Ε.Ε., τα γενόσημα κάτω από το 40% της τιμής αυτής, και θετική λίστα, και rebate, και extra rebate με βάση το τζίρο και ακόμη πιο extra rebate σε περίπτωση υπερβάσεων (clawback) και συνταγογράφηση με δραστική, και υποκατάσταση στο φαρμακείο και ποιος ξέρει τι ακόμη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΦ.

Για τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία προφανώς κάποιους ενόχλησε στην Ευρώπη και θέλουν να την καταστρέψουν, έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Δέμος της Demo. «Οι εν λόγω ρυθμίσεις θα στερήσουν τον Ελληνα ασθενή από κάθε πρόσβαση σε νέα θεραπεία. Θα έχει πρόσβαση μόνο σε αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα που θα παράγονται στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν. Ουσιαστικά, ζητούν από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να πληρώσουν για τη δική τους αποτυχία να εφαρμόσουν άλλα μέτρα, την ώρα που ο κλάδος έχει ήδη “βάλει πλάτη» σε μερίδιο πολύ υψηλότερο από όσο του αναλογεί. Ουσιαστικά, μας ζητούν, αν ένα φάρμακο πωλείται στην Εσθονία 10 ευρώ, εμείς να το πουλάμε 3 ευρώ!».

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μόλις κατέρρευσε», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Κάτσος της Parmathen. «Αποτελειώνουν έναν ολόκληρο κλάδο, οδηγούν τη χώρα σε αποβιομηχάνιση. Οδηγούν τα γενόσημα σε πλήρη απαξίωση -τιμολογιακή και ουσιαστική. Επιλέγουν την υποκατάσταση φθηνών και καταξιωμένων θεραπειών με ακριβότερες και μονοπωλιακές. Και, βέβαια, οι τιμές θα εκτιναχθούν, καθώς δε θα υπάρχει πλέον καμία αντίσταση από τα γενόσημα. Ουσιαστικά, καμία νέα θεραπεία δε θα φτάνει στην Ελλάδα, αφού για να υιοθετηθεί από τα δύο τρίτα των ταμείων της Ε.Ε., από 18 χώρες δηλαδή (όπως προβλέπει το νομοσχέδιο!), θα πρέπει να περάσουν το λιγότερο 3 χρόνια. Σα να μην έφταναν αυτά, αν “κουρέψουν” και τα ομόλογα που υποχρεωτικά, και όχι ως επενδυτική επιλογή, διέθεσαν στη φαρμακοβιομηχανία αντί των τεράστιων χρεών των νοσοκομείων που εκκρεμούσαν επί χρόνια, ισοπεδώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο τις επιχειρήσεις που -δυστυχώς- εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και συνέχισαν να πουλάνε στα Ταμεία. Στο μέλλον, ο Ελληνας ασθενής που φτάνει στο νοσοκομείο και έχει ανάγκη από μια επείγουσα εγχείρηση, θα είναι υποχρεωμένος είτε να πληρώσει τοις μετρητοίς το προϊόν στην πολυεθνική είτε να μην εγχειριστεί».

Τα συμφέροντα πίσω από το νομοσχέδιο

Ασφαλώς, όλος αυτός ο παραλογισμός δεν είναι τυχαίος. Όπως σημείωσαν οι παράγοντες του κλάδου στη συνέντευξη Τύπου, ξένες πολυεθνικές -με την πρόφαση της ενημέρωσης- έχουν πλησιάσει τα κέντρα αποφάσεων στην Ελλάδα για να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα.

«Πρόκειται για πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες-κολοσσούς, οι οποίες μπορεί να προσφέρονται σήμερα να πουλάνε 10 φάρμακα φθηνότερα από τις τιμές της αγοράς, ωστόσο είναι απόλυτα βέβαιο ότι -μόλις επιτύχουν να μονοπωλήσουν την αγορά- θα μας πουλάνε τα υπόλοιπα 200 προϊόντα τους σε τιμές πολλαπλάσιες των σημερινών», εξήγησε ο κ. Θεόδωρος Τρύφων της elpen. Ο ίδιος μίλησε ξεκάθαρα για «περίεργες πολιτικές», που δεν έχουν σχέση με την κοινή λογική και που εφαρμόζονται μονάχα στην Ελλάδα και πουθενά αλλού.

Προφανώς, όπως προκύπτει από το σύνολο των τοποθετήσεων στη συνέντευξη Τύπου, όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε συνδιαλλαγή του πολιτικού συστήματος για να εξυπηρετήσει -για μια ακόμα φορά- τα ξένα συμφέροντα, εις βάρος της υγιούς made in Greece επιχειρηματικότητας.

Το ερώτημα είναι αν θα τους το επιτρέψουμε.
από το newsbomb.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...