25 Ιανουαρίου 2012

Η χήρα του Robert Kennedy αποκαλύπτει.

Ο Robert Kennedy δολοφονήθηκε το 1968 από τον Sirhan Sirhan, αλλά ο αγώνας του κατά της μαφίας θεωρείται ότι ήταν η πραγματική αιτία της δολοφονίας του, σύμφωνα με πηγές. Ο Robert Kennedy μαχόταν με όλες του τις δυνάμεις κατά της μαφίας, που φοβόταν ότι τα «αφεντικά» της θα τον εκδικούνταν βλάπτοντας τα παιδιά του.

Ο μεγάλος του φόβος ήταν ότι οι μαφιόζοι θα έριχναν οξύ στα παιδιά του και θα τα τύφλωναν, όπως έκαναν και μ’ έναν Αμερικανό δημοσιογράφο. Αυτά αποκαλύπτει η χήρα του, Ethel Kennedy, η οποία έλυσε τη σιωπή της ύστερα από τριάντα χρόνια και δίνει την πρώτη της συνέντευξη, προκειμένου να προωθήσει τη νέα ταινία «Ethel», σχετική με τη ζωή της την οποία σκηνοθετεί η μικρότερη από τα έντεκα παιδιά της, Rory.

Η Ethel, 83 χρονών, τόνισε ότι ο σύζυγός της είχε παρακολουθήσει την υπόθεση του δημοσιογράφου της «New York Post», Victor Riesel, ο οποίος είχε γράψει δημοσιεύματα σχετικά με τη μαφία και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με οξύ και τον τύφλωσαν.

«Μας είπαν ότι θα κάνουν το ίδιο στα παιδιά μας», υπογραμμίζει η Ethel Kennedy. H μεγαλύτερη κόρη, Kathleen, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της μητέρας της: «Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σχολείο με τα άλλα παιδιά στο τέλος της ημέρας. Έπρεπε να περιμένουμε στο γραφείο του διευθυντή να έρθουν να μας πάρουν».

Οι θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με τη μαφία και την οικογένεια των Kennedy, συνήθως αναφέρονται στη μαφία της Νέας Ορλεάνης του don Carlos Marcello, ο οποίος εκδόθηκε στη Γουατεμάλα από τον ίδιο τον Kennedy το 1961, όταν ο αδερφός του John τον διόρισε γενικό εισαγγελέα. Μετέπειτα φημολογείται ότι ο Marcello είχε απειλήσει τον John F Kennedy με την παραδοσιακή σικελιανή κατάρα: «πάρε την πέτρα από το παπούτσι μου». Κι όταν ο πρόεδρος σκοτώθηκε, ο Marcello συνεργάτης του Jimmy Hoffa λέγεται ότι είπε: «Αυτό σημαίνει ότι ο Bobby δεν είναι πια γενικός εισαγγελέας».

Η ταινία για τη ζωή της Ethel Kennedy ρίχνει και μια ματιά στη ζωή της οικογένειας αλλά και αποκαλύπτει διασκεδαστικές στιγμές, όπως όταν ο John έγινε πρόεδρος και ο Robert γλίστρησε κι έπεσε στην είσοδο του Λευκού Οίκου. Η χήρα Kennedy αποκαλύπτει ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον άνδρα της να αναζητά δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή του και έπρεπε να παλέψει για οτιδήποτε προτού γίνει γερουσιαστής στη Νέα Υόρκη το 1964. Επίσης, μιλά και για την προσωπική της ζωή, όπου όταν έδινε «άγρια» πάρτι ο John F Kennedy τη μάλωνε και της ζητούσε να ρίξει τους τόνους. Μία φορά μάλιστα κατηγορήθηκε για λογοκλοπή όταν διέσωσε το υποσιτισμένο άλογο ενός γείτονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία «Ethel» δεν ασχολείται με τις οικογενειακές τραγωδίες που συνέβησαν μετά τον θάνατο του συζύγου της. Ο γιος της David σκοτώθηκε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1984, ενώ άλλος γιος, ο Michael σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο σκι το 1997. Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην υπόθεση δολοφονίας της Martha Moxley, για την οποία καταδικάστηκε ο ανιψιός της Michael Skakel το 2002.

Real.gr από Daily mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...