28 Ιανουαρίου 2012

H ΜΕΓΑΛΗ μ@λ@κί@ του Σαββατοκύριακου:Είπε ο Λοβέρδος "Δεν ανήκω σε αυτούς που βούλιαξαν την πατρίδα"

Ο Σπόρος λέει:Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Γιωργάκης αφήνει όλους τους δελφίνους να καούν και να δείτε που στο τέλος θα επανακτήσει το κόμμα του χωρίς να "χυθεί αίμα".
Τελικά αποδεικνύεται ότι το ΠαΣοΚ δεν έχει...βάθος.
  
Αιχμές, που στοχεύουν κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, άφησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας: «Δεν ανήκω σε αυτούς που βούλιαξαν την πατρίδα... Αντιθέτως, θα κάνω τα πάντα για να μην βουλιάξει... Τη δημαγωγική κριτική δεν την ακούω».

Τόνισε ακόμη ο υπουργός Υγείας: «Αν υποχωρούσα και έπαιρνα πίσω μέτρα, δεν θα υπήρχα σήμερα εδώ».

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη διάταξη που απελευθέρωνε πλήρως το ωράριο των φαρμακείων,με το σκεπτικό ότι ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να την εντάξει στο νομοσχέδιο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.



Πάντως, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η διάταξη ήταν γνωστή στους βουλευτές και κάλεσε τον καθένα «να αναλάβει τις ευθύνες του», ενώ πρόσθεσε πως έχει «συντριπτικά επιχειρήματα» εναντίον όσων «θέλουν να συγκρίνουν τη δική μου θητεία με άλλες εποχές, όπου επικρατούσε η πελατειακή λογική και την οποία υιοθέτησαν όλοι οι προκάτοχοί μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων».

«Θα καταρρεύσει το ΕΣΥ το 2013 χωρίς ανάπτυξη»

Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε ότι χωρίς ανάπτυξη είναι δεδομένη η κατάρρευση των υποδομών του ΕΣΥ, ενώ επισήμανε ότι κατάφερε να κρατήσει όλες τις υποδομές ανοιχτές, με αύξηση των ασθενών κατά 30% και μείωση κονδυλίων κατά 20%.

Υπερασπίστηκε το μέτρο που επιβάλλει εισιτήριο κόστους 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, λέγοντας ότι απέφερε έσοδα 267 εκατομμυρίων ευρώ και πως εισιτήριο πληρώνουν μόνο όσοι πηγαίνουν στα επείγοντα, χωρίς να νοσηλεύονται.

Τόνισε ότι η φαρμακευτική δαπάνη των ταμείων από 5,6 δισ. ευρώ μειώθηκε στα 3,7 δισ. ευρώ το 2011 και θα επέλθει επιπλέον περικοπή κατά ένα δισ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι θα φέρει διάταξη νόμου, που θα καθιερώνει το ριμπέιτ κάθε τρεις μήνες.

Τέλος, για τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι υπάρχει η σκέψη να δοθεί δυνατότητα συνταγογράφησης και στους γιατρούς του ΕΣΥ.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...