8 Δεκεμβρίου 2011

Fox News: Με εικόνες από την Αθήνα δείχνει τα επεισόδια στη Μόσχα!(video)

Σάλος στο διαδίκτυο με το ψεύτικο ρεπορτάζ του Fox News. Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, γνωστό για τις συντηρητικές του απόψεις, σε ρεπορτάζ του για τα γεγονότα και τα επεισόδια στη Μόσχα, την επαύριο των αμφισβητούμενων εκλογικών αποτελεσμάτων, χρησιμοποίησε εικόνες από τα επεισόδια στην Αθήνα προκαλώντας την οργή του κόσμου.

Στο βίντεο που ανέβηκε και στο Youtube, πολλοί εξοργισμένοι χρήστες, Ρώσοι και μή, διαμαρτύρονται για τη χρήση εικόνων από τα επεισόδια στην Αθήνα και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για εικόνες από τη Μόσχα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι, ιδιοκτησίας Rupert Murdoch, διαπράττει κάτι τέτοιο.

Επιστήμονες στο παρελθόν έχουν δείξει σε τηλεθεατές του FOX News 'κατασκευασμένα' ρεπορτάζ του καναλιού, αποδεικνύοντας τους ποια ήταν η πραγματικότητα για διάφορα πολιτικά γεγονότα.

Πολλοί μάλιστα σατιρίζουν (όπως η σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons), τα 'ψεύτικα' και παραπλανητικά ρεπορτάζ του καναλιού, το οποίο δυστυχώς αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για πολλούς Αμερικανούς. Ο Πρόεδρος Ομπάμα άλλωστε, έχει δεχθεί σκληρή κριτική και επίθεση από το εν λόγω κανάλι.





mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...