21 Δεκεμβρίου 2011

Προς νέα κόντρα με τους μεταφορείς; - «Αιφνιδιαστική» απελευθέρωση του κλάδου

Οι ταξιτζήδες τα βρήκαν με Καρατζαφέρη.Οι φορτηγατζήδες δεν; Κι εσύ βρε αγόρι μου Βορίδη...τόσο φτύσιμο πια τους ανθρώπους;
Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων των μεταφορέων ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο θέμα της απελευθέρωσης του κλάδου των φορτηγών και των βυτιοφόρων.



Η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, δρομολόγησε την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι από την 30η Ιουνίου του 2013 όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα. Το γεγονός αυτό θορύβησε τους μεταφορείς, οι οποίοι δεν αποκλείεται να προβούν σε κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Δ.Χ. Γιώργος Τσάμος, σε δηλώσεις που έκανε δεν αναφέρθηκε σε πιθανές κινητοποιήσεις, ωστόσο φάνηκε ενοχλημένος από την εξέλιξη και κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν τήρησε τα όσα είχαν συμφωνήσει: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει με τον υπουργό και άλλα έκανε. Συζητούσαμε να βρούμε μια λύση μετά τις γιορτές και εκείνος μας αιφνιδίασε», είπε ο κ. Τσάμος. Τις επόμενες μέρες, οι μεταφορείς θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποφασίσουν κινητοποιήσεις, οι οποίες, δεδομένης και της εορταστικής περιόδου, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην αγορά.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Βορίδης, καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2012 η μεταβατική περίοδος για την απελευθέρωση των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δ.Χ., η οποία θα διαρκούσε έως την 30ή Ιουνίου 2013. Με δεδομένη την επίσπευση της μεταβατικής περιόδου, καταργείται και η διάταξη που προέβλεπε τη σταδιακή απομείωση της αξίας των αδειών έως 30 Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν οι μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να λάβουν νέα άδεια ΦΔΧ ή βυτιοφόρου Δ.Χ.
Προκειμένου η πλήρης απελευθέρωση του κλάδου να ισχύσει αμέσως από τη νέα χρονιά, θα πρέπει η ΚΥΑ που θα ορίζει το κόστος απόκτησης άδειας να εκδοθεί πριν από το τέλος του έτους.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...