9 Οκτωβρίου 2011

Τελευταία νέα στον Sporonews...Τα είπαν (Γερμανία-Γαλλία),τα αποφασίσανε και περιμένουν το ΔΝΤ για τον λογαριασμό!


Μέρκελ- Σαρκοζί: «Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα και μετά οι αποφάσεις»


«Θέλουμε ένα σταθερό ευρώ και θα μεριμνήσουμε για αυτό, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών» δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλοπρόεδρο Νικολά Σαρκοζί

Από τη μεριά του ο κ. Σαρκοζί συμφώνησε με τη γερμανίδα καγκελάριο στο ζήτημα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών. Όσον αφορά στοελληνικό χρέος, οι δύο ηγέτες διευκρίνισαν ότι η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωζώνης και θα βρεθεί λύση για την χρηματοικονομική σταθερότητα της χώρας καθώς και να παρθεί μια απόφαση για βιώσιμη λύση του ελληνικού προβλήματος. «Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα και θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσης» εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο διήρκησαν περίπου μία ώρα. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έφτασε νωρίς το απόγευμα στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, όπου άρχισε η συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την κρίση χρέους στην ευρωζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους που ενδεχομένως να φτάσει το 60%, καθώς το 21% που είχε αποφασιστεί τον Ιούλιο μοιάζει πολύ λίγο για την αντιμετώπιση του χρέους. 

Στο τραπέζι «έπεσε»  όπως και μια ενδεχόμενη επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας, με παράλληλη εξέταση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει αυτό στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. 

Είναι εξάλλου γεγονός πως η αδυναμία επίλυσης της ελληνικής κρίσης έχει αρχίσει να δείχνει τις πρώτες βαριές συνέπειες στην Ισπανία και κυρίως στην Ιταλία και μια οριστική λύση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Θρίλερ με τη συνάντηση του Βενιζέλου και της τρόικας

Νέα συνάντηση, στο πλαίσιο του "μαραθώνιου" των διαπραγματεύσεων για την έγκριση της 6ης δόσης, θα έχει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση, ολοκληρώθηκε, πλην ελαχίστων σημείων, η εξέταση του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012. Σήμερα, η διαπραγμάτευση θα αφορά κυρίως στην αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στα μέτρα της διετίας 2013- 2014.




Ιδιωτικοποιούνται οι τράπεζες – Τις διοικήσεις θα ορίζει η τρόικα

Κρατικοποίηση των τραπεζών και άμεση πώληση τους σε ξένους επενδυτές μέσα σε δύο χρόνια προκειμένου να ξεχρεώσουν, θα προκαλέσει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%. 


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις διοικήσεις των τραπεζών θα τις ορίζει η τρόικα, η οποία θα εισάγει τεχνοκράτες, καθώς δεν επιθυμεί η εκάστοτε να διοίκηση να πρόσκειται στην κυβέρνηση, όπως έχουν διαπιστώσει ότι συμβαίνει μέχρι στιγμής. 

Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει σε άρθρο του το Reuters, το ενδεχόμενο της κρατικοποίησης των τραπεζών είναι πολύ πιθανό να συμβεί μέχρι το τέλος του 2011, καθώς μια δραστική μείωση του ελληνικού χρέους, θα ανάγκαζε τους επενδυτές να αποσύρουν τις επενδύσεις τους.
 
Η καταστροφική αυτή τακτική θα οδηγήσει τις τράπεζες στο να στραφούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – δηλαδή στην κρατικοποίηση – ή απλώς να καταρρεύσουν. 

πηγή:newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...