15 Οκτωβρίου 2011

Σε εξέλιξη η Παγκόσμια Διαδήλωση ,επεισόδια στην Ιταλία.




Σε εξέλιξη είναι ήδη σε διάφορες πόλεις του πλανήτη η Παγκόσμια διαδήλωση UNITED FOR GLOBAL CHANGE, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο με το σύνθημα «15 Οκτωβρίου. Όλος ο κόσμος μια πλατεία».

Ήδη στο Λονδίνο έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες πρωτεύουσες.



Συνολικά στην Παγκόσμια Διαδήλωση συμμετέχουν 951 πόλεις από 82 χώρες, όπου αγανακτισμένοι πολίτες θα συγκεντρωθούν σε κεντρικές πλατείες.

Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί για άλλη μία φορά στην πλατεία Συντάγματος, στις έξι το απόγευμα. Εκτός από τη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί συναυλία και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ παράλληλα θα γίνεται προβολή και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.
πηγή:star.gr




Η συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στην πρωτεύουσα της Ιταλίας εξελισσόταν ειρηνικά, μέχρι τη στιγμή που ομάδες αναρχικών (Black Block) ξεκίνησαν επιθέσεις σε βιτρίνες καταστημάτων, αναφέρει η εφημερίδα Λα Στάμπα (La Stampa). Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή κοντά στη Via Cavour, καθώς καίγονται πολυτελή αυτοκίνητα. Οι ομάδες των αναρχικών, που φορούν μάσκες και κράνη, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους σε διάφορα σημεία της διαδρομής, καθώς κατευθύνονται προς το Κολοσσαίο. Τα ίδια που ζει η Ελλάδα, ζουν και οι Ιταλοί.. Παρακρατικοί;; Ανεγκέφαλοι;; Όπως και να έχει, μόνο κακό στην χώρα τους κάνουν.. Θα έρθει όμως η στιγμή που θα την πληρώσουν και αυτοί.
πηγή:trelokouneli



Πυρπολούν αυτοκίνητα και καίνε βιτρίνες οι διαδηλωτές

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Ρώμης καθώς οι διαδηλωτές σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο, στο πλαίσιο διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο ενάντια στην εταιρική απληστία και τα μέτρα λιτότητας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα, καθώς 100.000 περίπου διαδηλωτές αναμένονταν να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις, μια μέρα αφότου ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.




πηγή:newsbeast





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...