16 Οκτωβρίου 2011

Οι αμερικανοί «αγανακτισμενοι» στο πλευρό της Ελλάδας

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο, πολίτες από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ οργανώνουν το δικό τους κίνημα. 

Ένα κίνημα που φουντώνει ενάντια στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και τους μεγιστάνες, Η καρδιά του κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» χτυπά στο πάρκο Ζουκότι, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, δίπλα στη Μέκκα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

«Οι αγώνες των Ελλήνων μας εμπνέουν. Μας δείχνουν το δρόμο, Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημά μας, είναι πρόβλημα όλου του κόσμου»«, λένε. 

Η Real News βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και μίλησε με τους διαδηλωτές. Αντίθετα, συνάντησαν… χείλη ερμητικά κλειστά στη Γουόλ Στριτ, όπου ακόμη και οι σεκιουριτάδες αρνήθηκαν να μιλήσουν για την κρίση. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος Κιθ Ολμπερμαν, πρώην στέλεχος του MSNBC είπε: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης δράσης των κερδοσκόπων. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου». 

Ο διαδηλωτής Κάιλ Ντρέικ θεωρεί ότι η Γουόλ Στριτ είναι το «σημείο μηδέν» του διεφθαρμένου οικονομικού συστήματος του πλανήτη και, απευθυνόμενος στους «ισχυρούς» λέει: «Ζήστε με απλότητα, ώστε οι άλλοι απλώς να ζήσουν».






πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...