18 Οκτωβρίου 2011

«Αν καταστραφεί η χώρα θα καταρρεύσουν και τα ΜΜΕ» ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΨΥΧΑΡΗ - ΜΠΟΜΠΟΛΑ




Μια δραματική φράση υποτυπώνει πλήρως το κλίμα που επικράτησε στην χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.κ. Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα. Φράση που θα επαναλάβει και στις συναντήσεις που θα έχει μέσα στα επόμενα 24ωρα με τον επικεφαλής του Ομίλου ANTENNA Μίνωα Κυριακού, τον ισχυρό άνδρας του ALPHA Κριστοφ Μαινους και τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο: «Αν καταστραφεί η χώρα, καταστρέφεται

και η επιχειρηματικότητα και θα καταρρεύσει και ο Τύπος» είπε ο κ. Παπανδρέου στους συνομιλητές του. 

Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους κ.κ. Ψυχάρη και Μπόμπολα τους είπε ότι αντιλαμβάνεται πώς τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν και εμπορικές προτεραιότητες και γι αυτός σε πολλές περιπτώσεις «δραματοποιούνται γεγονότα για να πουληθούν περισσότερο στον κόσμο». Τόνισε όμως ότι αυτό αποπροσανατολίζει και τρομοκρατεί τον κόσμο, ενισχύει τις λαϊκιστικές φωνές, νομιμοποιεί ακρότητες και- κατά συνέπεια- καθιστά πιο δύσκολο το διάλογο που γίνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την διεθνή κοινότητα. Ο πρωθυπουργός αν και αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις επέμεινε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι μονόδρομος αφού οι εταίροι μας έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Και ζήτησε από τον επικεφαλής του ΔΟΛ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Πήγασου» να συμβάλουν στο να διαμορφωθεί μια στοιχειώδης συναίνεση ώστε να καταφέρει η χώρα να ξεπεράσει το σκόπελο της 23ης Οκτωβρίου που είναι η Σύνοδος Κορυφής αφού εκεί θα κριθεί σε ένα μεγάλο βαθμό το σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας. Λέγεται ότι ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους δύο εκδότες έδειξε διατεθειμένος να διευκολύνει κάθε προσπάθεια συναίνεσης και δεν φάνηκε να αποκλείει ακόμα και κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς τον ίδιο, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα τέλος με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κ. Βαρδης Βαρδινογιάννης ο οποίος προσκλήθηκε χθες, δεν παρέστη αλλά εξουσιοδότησε τους κ.κ. Ψυχάρη και Μπόμπολα να τον εκπροσωπήσουν και δεν αποκλείει στο μέλλον μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...