15 Οκτωβρίου 2011

Εξεγέρσεων συνέχεια...


Εισβολή φοιτητών στα γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο. 


Φοιτητές εισέβαλαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο γράφοντας με κόκκινη μπογιά συνθήματα όπως «Δώστε μας λεφτά», ενώ ομάδα νεαρών επιτέθηκε και στο κτήριο της UniCredit πετώντας αυγά.


Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αγανάκτησης απέναντι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που ξεκίνησε από τη Wall Street της Νέας Υόρκης.

Το Σάββατο αναμένονται διαδηλώσεις σε 71 χώρες σύμφωνα με το κίνημα Occupy Together και το United for Global Change.

Συγκεκριμένα στην Ιταλία, έχουν ανακοινωθεί ολοήμερες πορείες στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Επίσης, αγανακτισμένοι πολίτες έχουν κατασκηνώσει εδώ και τρεις ημέρες μπροστά από το κτήριο της κεντρικής τράπεζας στη Ρώμη.
πηγή:naftemporiki.gr


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ WALL STREET

Ενα παραδοσιακό όπλο χρησιμοποιούν στον αγώνα τους οι«αγανακτισμένοι» των ΗΠΑ και δεν είναι άλλο από την εφημερίδα. Σε χαρτί, «όμορφα σχεδιασμένη και καλά γραμμένη», όπως λέει ο -με συναίνεση κηρυχθείς- υπεύθυνός της, Α. Γκούπτα. Ο Γκούπτα είναι βετεράνος «εφημεριδάς», αφού επί χρόνια εκδίδει ένα αριστερό φύλλο, το οποίο κυκλοφορεί σε 20.000 αντίτυπα στηΝέα Υόρκη, 16 φορές το χρόνο.

«Για δύο και πλέον εβδομάδες, στη σπουδαία μητρόπολη του καπιταλισμού, οι στερημένοι απελευθερώνουν εδάφη από τους οικονομικούς φεουδάρχες και τον αστυνομικό στρατό τους», γράφει μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ο υπεύθυνος Α. Γκούπτα. Αν το κίνημα των διαδηλωτών της Γουόλ Στριτ είχε οτιδήποτε «επίσημο», η εφημερίδα με τον τίτλο «Ηυπό κατάληψη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» (The Occupied Wall Street Journal) θα ήταν το επίσημο φύλλο της. Ομως, το πλήθος των ανθρώπων που αμφισβητούν και θέτουν ερωτήματα για το σύστημα υπό την παρούσα του μορφή είναι ετερόκλιτο και κατά μία έννοια αναρχικό. Παρά ταύτα, το έντυπό τους επέλεξαν να είναι «επαγγελματικό». Βοήθησαν και βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ασφαλώς εθελοντικά, δημοσιογράφοι και μη δημοσιογράφοι.

Η εφημερίδα είναι τετρασέλιδη, έγχρωμη και με ενδιαφέρουσα σελιδοποίηση. Για να στηθεί βεβαίως χρειάστηκε λεφτά. Τον περασμένο μήνα λοιπόν, λίγο πριν βγει το πρώτο φύλλο, ένας ιστότοπος ανέλαβε να συγκεντρώσει πόρους για την έκδοσή της. Στόχος ήταν τα 12.000 δολάρια. Η προσφορά ήταν μεγάλη και ο κορβανάς πλούτισε γρήγορα και έφτασε τα 75.000! Ετσι εξέδωσε και δεύτερο φύλλο ενώ έβγαλε ξανά το πρώτο, αλλά στα ισπανικά.
πηγή:fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...