13 Οκτωβρίου 2011

Καστανίδης: «Παγώνει η μισθοδοσία, σε ιδιώτες τα σκουπίδια μέχρι να λήξουν οι καταλήψεις»

Σε πόλεμο χαρακωμάτων μετατρέπεται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αφού ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ανακοίνωσε το πάγωμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων για όσο καιρό διαρκούν οι καταλήψεις στους ΧΥΤΑ. Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντά η ΠΟΕ – ΟΤΑ. 


Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης, ενώ κάλεσε και τους δημάρχους να να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών.



Μάλιστα, ο κ. Κατστανίδης προειδοποίησε ότι εάν δεν ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση, θα επαναξεταστεί το συνολικό πλαίσιο καθαριότητας στους ΟΤΑ.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην ΚΕΔΚΕ.


Με κλιμάκωση απαντά η ΠΟΕ – ΟΤΑ


Εξάλλου, άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.  Ειδικότερα, οι συνδικαλιστές προειδοποίησαν ότι, «στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σ’ όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι απ’ τους εργαζόμενους».

Δηλώνουν επίσης ότι θα συμμετάσχουν στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ υπενθυμίζουν τη συμμετοχή τους στη γενική απεργίατης 19ης και 20ης Οκτωβρίου.



Πηγές: In.gr - Newpost.gr



Sporos: Αυτός μετά το γιαούρτωμα έχει πάθει κάτι...δεν μπορεί,δεν ήταν έτσι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...