4 Οκτωβρίου 2011

Χρηματοβόμβα 3,1 τρις ευρώ!


Απόρρητη έκθεση της Κομισιόν για το κόστος-δέος στην Ευρώπη αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.


Πριν λίγες ημέρες (Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011) το άρθρο της ιστοσελίδας –τίτλος: «Ας πουν και κούρεμα τη διαγραφή χρέους 50%»- απεκάλυπτε…
Ότι Σαρκοζί και  Μέρκελ είχαν στα χέρια τους την απόρρητη έκθεση με την Τελική Λύση για την Ελλάδα που είχε συντάξει με δική τους εντολή η επιτροπή των εξπέρ της Κομισιόν
Οι ειδικοί που εμπιστεύονται κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

1.       Η σταθερότητα της ευρωζώνης ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την ταχεία επανασταθεροποίηση της Ελλάδος.
2.       Έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα προκαλέσει καταστρεπτικές συνέπειες στο ευρώ και στις μεγάλες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Το κόστος που μέτρησαν λεπτομερώς –με σχετικούς πίνακες- κατατρόμαξε την ευρωπαϊκή ηγεσία.
3.       Τελική λύση για την Ελλάδα –που θα αποτρέψει, όπως τονίζουν τη χρεοκοπία και το ντόμινο υψηλού κόστους που θα ακολουθήσει- είναι μία και μόνη:
40-50% διαγραφή του ελληνικού χρέους!
Το μοντέλο αυτής της λύσης εξηγούσαν  ότι μπορεί να εφαρμοστεί, αν χρειαστεί, και για τις   αποσταθεροποιημένες οικονομίες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και ίσως αύριο για Ισπανία και Ιταλία.
Η πληροφορία αποδείχθηκε απολύτως ακριβής.
Επόμενη κίνηση (από τη δική μου πλευρά) ήταν να αναζητηθεί το κρίσιμο κομμάτι που παρουσιάζει (με πίνακες) το συγκεκριμένο ύψος κόστους μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ.
Αν αποδειχθούν ακριβείς, οι αριθμοί κόστους που πληροφορήθηκα από σοβαρή πηγή των Βρυξελών, τότε δικαίως κατατρόμαξε η ηγεσία της Ευρώπης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόρρητη έκθεση, την επομένη της ελληνικής εξόδου:

  1. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο πρέπει να έχει στη διάθεσή του, τουλάχιστον, 700 δις ευρώ για να ανακόψει την εισβολή της κρίσης στις χώρες που χρωστάει η Ελλάδα.
  2. Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει σε ετοιμότητα άλλα 900 δις ευρώ για να κρητήσει (σε πρώτη φάση) όρθιες τις τράπεζες ( διασφαλίζοντας τις καταθέσεις) σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία. Και (σε δεύτερη φάση) τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που ήδη είναι ετοιμόρροπες.
  3. Η Ευρώπη ακόμη θα πρέπει να έχει το ποσό γίγας του 1,4 τρις ευρώ για να συγκρατήσει την κατάρρευση των μεγάλων οικονομιών της Ισπανίας και Ιταλίας.
Το συνολικό κόστος της εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη συν τις όποιες πρόσθετες δαπάνες, όπως κατέληξε η επιτροπή, αγγίζει το ποσό-δέος των 3,1 τρις ευρώ (περίπου δέκα φορές πάνω από το συνολικό χρέος της χώρας μας).

Να γιατί, δεν γίνεται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα.
Να γιατί, η Ευρώπη, τελικά, θα διαγράψει κατά 50% το ελληνικό χρέος.
Ξέρει, ότι η ευρωκτονία των Ελλήνων πολιτών, που τους παίρνει και το τελευταίο δίφραγκο, δεν είναι λύση. Είναι, λυντσάρισμα.
Ξέρει, μια και άκουσε το νούμερο τρόμου, ότι η μόνη λύση για όλους είναι να σωθεί η Ελλάδα.
Γιατί έτσι, θα διασωθεί και η ίδια.
Το ξέρει, και αυτό θα κάνει. Αύριο ή μεθαύριο.
Πάντως, επιτέλους, αυτή τη φορά γρήγορα.
πηγή:nasostsaganelis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...