1 Ιουνίου 2011

Ο Αποκλεισμός της Βουλής [άρθρο του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου]


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Τα αυτοκίνητα των βουλευτών αποχώρησαν από «διάδρομο» που σχημάτισαν εν μέσω των «αγανακτισμένων» οι δυνάμεις της αστυνομίας


του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Δελτία ειδήσεων και σχολιαστές άναφέρονται, από το πρωί, με επικριτικά σχόλια στον συμβολικό αποκλεισμό της Βουλής από μερικές εκατοντάδες από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος.
Η κριτική που ασκείται κάνει λόγο για "σκιές" στον αγώνα των "Αγανακτισμένων" και για καταστρατήγηση του ειρηνικού χαρακτήρα της διαμαρτυρίας.
Αναμενόμενο. Το τμήμα, εκείνο, του μιντιακού συστήματος που παραδοσιακά εκπροσωπεί το καταρρέον παραδοσιακό σύστημα εξουσίας δεν "χώνεψε" από την πρώτη στιγμή αυτό το αυθόρμητο κίνημα αντίδρασης. Αρχικώς, το χαρακτήρισαν "απολίτικο" -λες και υπάρχει πιο ουσιαστικά πολιτική στάση απ΄ αυτό που γίνεται κάθε βράδυ στο Σύνταγμα-, μετά το ...θώπευσαν προσπαθώντας να το προσεγγίσουν με πατερναλιστική συμπάθεια και, μόλις δόθηκε η αφορμή, έσπευσαν να το εξισώσουν με τις επιθέσεις των "γνωστών αγνώστων" (το ακούσαμε κι αυτό από πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή).
Δυστυχώς τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης δεν κατανοούν ότι το κίνημα των "Αγανακτισμένων" δεν λειτουργεί με τα συνήθη πολιτικά και, κυρίως, επικοινωνιακά εργαλεία.
Η οργή και η αηδία δεν μπαίνουν σε συσκευασία ακριβού αρώματος. Ούτε ακολουθούν το savoir faire του Κολωνακίου και της καθεστωτικής δημοσιογραφικής οσφυοκαμψίας.
Ο αποκλεισμός της Βουλής και συμβολικός και ειρηνικός ήταν.
Και έστελνε ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους βουλευτές. Και εκείνους που συμμετείχαν στη Μεγάλη Κλοπή αλλά και σε εκείνους που ανέχθηκαν και συμβιβάστηκαν.
Η "απόδραση" μέσω Εθνικού Κήπου αποτελεί έναν ιδιότυπο Ρουβίκωνα στην κοινοβουλευτική ζωή της χώρας. Οι διαδηλωτές δεν επιχειρούν να καταλύσουν το Πολίτευμα και να καταργήσουν τον κοινοβουλευτισμό. Θέλουν, όμως, άλλη Βουλή, άλλη λειτουργία των θεσμών, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος και της κοινωνίας.
Όσο για τις εξυπνάδες του τύπου "μας εσείς τους εκλέξατε" που ακούγονται (πόσο κοντά είναι αυτή η λογική με το "όλοι μαζί τα φάγαμε"...), ας μην το συζητήσουμε.
Πόσο αποπροσανατολιστικά και εκβιαστικά λειτούργησαν εκλογικά συστήματα και θεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες, το γνωρίζουμε όλοι στο...χωριό- Ελλάς.

Υ.Γ Είναι προφανές πως μετά από αυτά οι "Αγανακτισμένοι" έχουν ένα λόγο παραπάνω να περιφρουρήσουν τις συγκεντρώσεις. Κάτι μου λέει πως η προβοκάτσια δεν θα αργήσει...
πηγή: anatropi2020.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...