5 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ(;)

Μετά τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, νέα αναταραχή έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα και ειδικά το ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία.
Πολλοί υπουργοί φαίνονται αποφασισμένοι να μην δεχθούν μία τέτοια εξέλιξη. 

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδη στο Mega.
Η Real News, εξάλλου, σε ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, αποκαλύπτει πως και άλλοι υπουργοί βρίσκονται υπ΄ ατμόν, ενώ μία ομάδα τριάντα βουλευτών εκφράζουν την αντίθεσή τους για την οικονομική πολιτική και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν σημαντικά άρθρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Στόχος, όλων, είναι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που, όπως όλα δείχνουν, θα θυσιαστεί, στον αναμενόμενο ανασχηματισμό, για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Μένει, ωστόσο, να διαπιστωθεί εάν κάτι τέτοιο είναι αρκετό στην περίπτωση που δεν συνδυαστεί με μία αλλαγή γραμμής πλεύσης και μία νέα στρατηγική που θα έχει στο επίκεντρό της την αναδιαπραγμάτευση των αποικιοκρατικών όρων του Μνημονίου... 
«Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες» δήλωσε και στην ερώτηση εάν θα παραιτηθεί -εάν τοποθετηθεί ένας τέτοιος επίτροπος- απάντησε σχετικά ο Κ. Σκανδαλίδης....
Και συμπλήρψσε: «Βεβαίως, μεταφορά τεχνογνωσία από το εξωτερικό ναι, πρώτος θα τη δεχθώ και θα την εφαρμόσω. Να' έρθει ένας μπάστακας έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι» είπε χαρακτηριστικά.
Σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, την Δευτέρα συνεδριάζει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα λάβει μέρος το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το δύσκολο έργο αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος και κατευνασμού των βουλευτών, μετά και την επιστολή των 16 προς τον πρωθυπουργό, θα αναλάβουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι τέσσερις υπουργοί αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να εξηγήσουν στους βουλευτές τη φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου, και ειδικότερα το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες οι 16 βουλευτές έχουν θέσει σοβαρά ζητήματα, όπως το να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα η ΔΕΗ.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει, επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου
πηγή: anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...