21 Ιουνίου 2011

Ανασύρουν μνήμες από το παρελθόν για εκφοβισμό;


Κινήματα αποστράτων και επικίνδυνα επικοινωνιακά φλερτ με την αστάθεια.


Γιατί ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης έκανε λόγο (στη Βουλή) για "κινήσεις αποστράτων" και τις απέδωσε, εμμέσως αλλά σαφώς, σε κέντρα επιρροής στη Ν.Δ; Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για μία ακόμα κίνηση επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης. Εάν όχι, είναι σοβαρό, αφού ο κ. Μπεγλίτης άφησε να εννοηθεί πως διαλύθηκε στα σπάργανα κάποιο "κίνημα" κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Εάν ήταν η δεκαετία του '70, ή ακόμα και του ' 80 θα ανατριχιάζαμε. Θα ξυπνούσαν εφιαλτικές μνήμες στους παλαιότερους.
Επειδή, όμως, τώρα, οι ενώσεις αποστράτων έχουν δυνατότητα μόνο για να οργανώνουν χοροεσπερίδες ή εκδρομές στον Γράμμο, η καταγγελία Μπεγλίτη στερείται ιδιαίτερης σοβαρότητας. Επειδή, όμως, οι "καιροί ου μενετοί", καλό θα ήταν να μην φλερτάρουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με την πολιτική αστάθεια. Εκτός εάν ο κ. Μπεγλίτης ήθελε να εκφοβίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του vima.gr, πάντως, ο κ. Μπεγλίτης απηύθυνε κκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων», επικαλούμενος την προτροπή συγκεκριμένων ενώσεων αποστράτων προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση», κίνηση την οποία χαρακτήρισε«επικίνδυνη»...

 Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο».
Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος απευθύνθηκε προς τη Βουλή λέγοντας: «Εκφράζω την αγωνία όχι του πολιτικού προϊσταμένου του ΥΠΕΘΑ, αλλά του δημοκρατικού πολίτη». Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι «στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν παιχνίδια», ενώ υπογράμμισε ότι «είναι αρραγής η ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με τον ελληνικό λαό γιατί τμήμα ενεργό της κοινωνίας είναι τα ένστολα παιδιά μας».
Αναφερθείς στις καταγγελίες του κ. Μπεγλίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ.Αστ. Ροντούλης είπε ότι ο υπουργός «έκανε μια σημαντική καταγγελίαΕίπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προτρέποντας τα στελέχη τους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης».
Απαντώντας στον κ. Ροντούλη ο υπουργός τον κάλεσε «να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα» και συνέχισε: «Έκανα έκκληση να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους. Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε. Δεν ξέρω αν θέλετε να λειτουργήσετε με τρόπο προβοκατόρικο. Θέλει προσοχή».
Τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας ο οποίος δήλωσε ότι αναφορικά με την ανησυχία που εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «για τυχόν επιρροή της ΝΔ επί των ΝΠΔΔ που είναι οι Ενώσεις Αποστράτων, δεν υπάρχει τέτοια επιρροή»«Όχι μόνον δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ, αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε. 
πηγή: anatropi2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...