4 Ιουνίου 2011

Ντροπή! Αλλάζουν σχολείο στους μαθητές για δεύτερη ξένη γλώσσα.
Μία πρωτοφανής απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου γυρίζει χρόνια πίσω το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Συγκεκριμένα, σε κάθε γυμνάσιο θα διδάσκεται από το επόμενο σχολικό έτος μία δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία θα επιλέγεται μεταξύ γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής ή ισπανικής.Σύμφωνα με την απόφαση για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση, ή υπάρχουν δύο ή και περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων με οργανική θέση, θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών γυμνασίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής δεύτερης γλώσσας σε κάθε σχολείο, καθώς κάποιες γλώσσες θα διδάσκονται μόνο σε συγκεκριμένα γυμνάσια.

Έτσι, οι μαθητές που θέλουν λ.χ. να διδαχθούν γερμανικά, αλλά στο σχολείο τους δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, θα πρέπει είτε να απαλλαγούν από το μάθημα, είτε να …αλλάξουν σχολεία προκειμένου να μάθουν τη γλώσσα που επιθυμούν.
πηγή: protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...