2 Ιουνίου 2011

«Θέλετε να αγοράσετε ένα κομμάτι ελληνικού νησιού;» Όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω!
H ελληνική κρίση και τα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση δημόσιας περιουσίας δημιουργεί «χρυσές» ευκαιρίες για αγορά τμημάτων ελληνικών νησιών και κρατικών ακινήτων γενικότερα, από ξένους επενδυτές, γράφει η ...
 Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Θέλετε να αγοράσετε ένα κομμάτι ελληνικού νησιού;» επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να πουλήσει δημόσια περιουσία ύψους 42,9 εκατ. δολαρίων (30 δισ. ευρώ), με στόχο τη μείωση του υπέρογκου δημόσιου χρέους της.Προς πώληση ενδέχεται να διατεθούν το Καζίνο της Πάρνηθας, ξενοδοχεία, ακόμα και ένα πολυτελές θέρετρο με γήπεδο γκολφ στη Ρόδο, αναφέρεται.

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει μία λίστα που περιλαμβάνει 75.000 κρατικά ακίνητα, με την κοινοπραξία να έχει επιφορτίσει την Εθνική Τράπεζα να προωθήσει την πώληση 20-30 ακινήτων τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του τμήματος ακινήτων της ΕΤΕ, Αριστοτέλη Καρυστινό. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι περίπου 15 δισ. ευρώ μπορούν να εξασφαλισθούν από πωλήσεις κρατικής περιουσίας.

Το άρθρο συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα ελπίζει να προσελκύσει ξένους επενδυτές για τη δημιουργία μοντέρνων θερέτρων και οικιστικών κοινοτήτων για ξένους τουρίστες.

Το δημοσίευμα καταλήγει, τονίζοντας ότι όποιο κι αν είναι το επόμενο βήμα της Ελλάδας αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι σημαντικό το πώς θα χειριστεί η Αθήνα τις πρώτες προσφορές που θα της παρουσιαστούν.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...