21 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ; (άρθρο του Νάσου Τσαγκανέλη)


Να σώσει το ευρώ ή την Ελλάδα;
Ο γαλλογερμανικό άξονας επέλεξε χθες στο Βερολίνο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές δηλώνοντας ότι ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα πρέπει να αποφασιστεί και να δοθεί το γρηγορότερο.
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί –παρά τις επιμέρους διαφωνίες που είχαν- φαίνεται να συμφωνήσαν ότι για χάρη του ευρώ, η σωτηρία της Ελλάδας με ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας είναι αναγκαία.

Η Μέρκελ ανέφερε ό,τι επιθυμεί μία γρήγορη λύση για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και πως θα επιβεβαιώσει προσωπικά στους κόλπους της ΕΕ ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της ΕΚΤ και εθελοντική. Ακριβώς αυτό το σημείο –δηλαδή η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών σε ένα νέο πακέτο βοήθειας- είναι που έφερε πολύ κοντά τους Σαρκοζί και Μέρκελ, καθώς με τη φράση αυτή φαίνεται να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες τους.
«Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε το πρόβλημα το γρηγορότερο», είπε η Μέρκελ για να συμπληρώσει ο Σαρκοζί ότι «όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να είναι  και μέσα στον Αύγουστο».
«Θα κάνουμε το παν για να σωθεί το ευρώ», κατέληξαν Μέρκελ και Σαρκοζί.
Στο κρίσιμο δίμηνο που πέρασε και που οι πάντες «σιγανοτηγάνιζαν» την Ελλάδα ο Σαρκοζί ήταν ένα«βροντερό απόν»!..
Ξέχασε, τα μεγάλα λόγια αγάπης που είχε πει μέσα στην ελληνική Βουλή όταν είχε έρθει στην Αθήνα. Το «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία» που στην πράξη έχουν σεβαστεί και δημόσια δοξάσει όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της Γαλλικής Δημοκρατία επί των ημερών του έγινε «Ελλάς-Γαλλία Αφασία» (ίσως, γιατί δεν υπάρχει «μία» για Ραφάλ ή Μιράζ).
Δεν θυμήθηκε με τη Μέρκελ ξαφνικά την Ελλάδα ο Σαρκοζί…
Θυμήθηκαν και οι δύο τους –«υπαινιγμοί ηγέτες», για το ανάστημα της Ευρώπης- τη νίλα που έχει να πάθει το ευρώ αν αφήσουν μόνη της την Ελλάδα.
Υ.Γ. Διέπραξε και μία βαρύτατη πολιτική απρέπεια ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι απέναντι στη μακροχρόνια συμμαχία της Ελλάδας με τη χώρα του.
Αντί, να δει ο ίδιος τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, σε κρίσιμες στιγμές για το ευρώ και  την Ελλάδα, τον παρέπεμψε στο γάλλο πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης…
Λάθος διέπραξε και ο εδώ που δέχθηκε την προσβλητική υποβάθμιση.
πηγή: nasostsaganelis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...