1 Ιουνίου 2011

«Αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τη Βουλή και βουλευτές έφυγαν από ...τον Εθνικό Κήπο!

Την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας απέκλεισαν γύρω στις 10 το βράδυ συγκεντρωμένοι που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποχωρήσουν από το κτήριο βουλευτές και εργαζόμενοι. Αρκετοί βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Κήπο.
Στη συνέχεια η είσοδος άνοιξε,  ωστόσο παρέμεινε πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζαν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές
.




H μεγαλύτερη, από την έναρξη της πρωτοβουλίας, συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το πλήθος της πλατείας Συντάγματος ενώθηκε με τις χιλιάδες κόσμου που ανταποκρίθηκεν στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.
Κόσμος πολύς, αμέτρητος, σίγουρα περισσότερος από τη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής που χαρακτηρίστηκε ως «λαοθάλασσα». Με αφορμή τη συγκέντρωση που κάλεσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια, αλλά και την 7η ημέρα κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την Οικονομία, αλλά και στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα.
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι περίπου στις οκτώ το βράδυ, οι δύο συγκεντρώσεις είχαν ενωθεί. Η Αστυνομία επισήμως έκανε λόγο για περίπου δέκα χιλιάδες κόσμου σε κάθε ένα από τα «ραντεβού» των απλών πολιτών, όμως οι εκτιμήσεις μιλούν για πολλαπλάσια νούμερα.
Όπως μεταδίδει το vima.gr η πιο συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο κόσμος, διακόπτοντας την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε μαζί του το τραγούδι, «Ενα το χελιδόνι», ενώ καταχειροκρόρησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη όταν ανέβηκε στο πρόχειρο βήμα του ομιλητή που είχε στηθεί μπροστά στην πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης των Προπυλαίων δε, οι χιλιάδες κόσμου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα προκειμένου να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους», που για 7η ημέρα κατασκηνώνουν στην πλατεία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...