3 Ιουνίου 2011

Πόσοι θ' απομείνουν απ' τους 16;


" Κινδυνεύουμε να αυτογελοιοποιηθούμε εάν ψηφίσουμε χωρίς αλλαγές το Μεσοπρόθεσμο", λένε κάποιοι από την "ομάδα των 16".



Με εξαίρεση τον Θωμά Ρομπόπουλο που δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές από το οικονομικό επιτελείο, προτίθεται να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, οι υπόλοιποι εκ των 16 βουλευτών που απέστειλαν την επιστολή- βόμβα στον πρωθυπουργό, αφήνουν να εννοηθεί πως "δεν επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να προκαλέσουν εκλογές".
Οι έντονες διεργασίες στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, είναι ανεξέλεγκτες, καθώς ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως θα κινηθούν όλοι οι βουλευτές.
Προσώρας -και απ΄ ότι φάνηκε από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ορισμένων από αυτούς- επιδιώκουν να προκαλέσουν την... προσοχή του πρωθυπουργού και την σύγκλιση του ΚΤΕ Οικονομικών, προκειμένου να αναγκάσουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δώσει εξηγήσεις για την αποτυχία του Μνημονίου και τα σοβαρά σφάλματα στην εφαρμογή των μέτρων. Κουρουμπλής, Ρεντάρη, Λιντζέρης, Γιαννακά, ωστόσο, άφησαν να εννοηθεί πως εάν δοθούν εξηγήσεις, τότε θα επιστρέψουν στην κοίτη της κομματικής νομιμότητας.
'Αλλοι, όπως ο Κ. Καρτάλης, πιστεύουν πως η πρωτοβουλία που ανέλαβαν είναι πολύ σοβαρή και κινείται, κυριολεκτικά, στην κόψη του ξυραφιού. "Εάν αρκεστούμε στο να μας χαϊδέψουν τα αυτιά από το Μαξίμου και να εκτονωθούμε πάνω στον Παπακωνσταντίνου, τότε κινδυνεύουμε να αυτογελοιοποιηθούμε και να μας πάρουν με τις πέτρες, όταν πούμε ότι πεισθήκαμε και, γι  αυτό, ψηφίσαμε το Μεσοπρόθεσμο", έλεγε εις εξ αυτών στην anatropi2020.
Aπό το πρωί, πάντως, άρχισαν και άλλοι να επισημαίνουν αυτό που σημειώσαμε, χθες, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων. Η συντριπτική πλειονότητα -περίπου 13 από τους 16- ανήκαν και ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει εκδηλώσει, ακόμα, τις προθέσεις του οΓιώργος Φλωρίδης. Αλλά και η Βάσω Παπανδρέου...
πηγή: anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...