26 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας ή "ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας";

Διαβάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις,οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι "υπέρ" ραγδαίες,αισθάνομαι ότι κάποιοι που εργάζονται εκεί στην πλατεία συντάγματος έχουν αρχίσει να αγχώνονται.Οι εξελίξεις γύρω τους είναι πλέον γρηγορότερες από τα...μελλοντικά "σχέδια" τους.Προσπαθούν τώρα λέει να συνεννοηθούν,αυτό έχουν τα το καταφέρουν κι εγώ δεν ξέρω για πόσα χρόνια,ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!
Άκουσον άκουσον.Και αναρωτιέμαι πονηρά γιατί;
Μήπως γιατί τους πιέζουν κάποιοι άλλοι που εργάζονται κατά ΗΠΑ,Βέλγιο και Γερμανία μεριά;
Μήπως γιατί μετράνε τα κουκιά εντός και...δεν τους βγαίνει;
Μήπως φοβούνται ότι το "μαγαζί" τους θα μπει στο άρθρο 99 λόγω κρίσης;




Αυτά τα περί Εθνικής ενότητας είναι η τελευταία αναλαμπή του βαριά άρρωστου ασθενή πριν πεθάνει.
Και το συγκεκριμένο πολιτικό κατεστημένο που υπάρχει στη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά έχει πεθάνει,ητε το θέλουν μερικοί ητε όχι!  
__________________________________________________
Παραθέτω ειδησεογραφία της...ώρας για το θέμα


Φουντώνουν το παρασκήνιο και οι φήμες εν όψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Οσο περνούν οι ώρες, τόσο φουντώνουν οι φήμες ότι η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μπορεί να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να θέσει θέμα εκλογών, αλλά όπως αναφέρεται στόχος του είναι να υπάρξει ακόμα μία «προσπάθεια συνεννόησης» με τα πολιτικά κόμματα, αυτή τη φορά υπό τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα. 
Ωστόσο, είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό ο κ. Παπανδρέου σκέπτεται να...
 "καταθέσει την εντολή" και να εισηγηθεί τον σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» από όσα κόμματα θέλουν να λάβουν μέρος και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων.

___________________________________________
Από "συναίνεση" (το πιθανότερο)  μέχρι "διεύρυνση" της κυβέρνησης

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Εν μέσω έντονων φημολογιώνγίνονται οι προετοιμασίες για το έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που  πραγματοποιείται αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Άγνωστο τελικά πόσοι θα δεχτούν να συμμετάσχουν από τους αρχηγούς.
 Ηδη οργιάζουν τα σενάρια. Εκτός από το ενδεχόμενο (που είναι και το πιθανότερο) αναζήτησης των κοινών θέσεων για την οικονομική κρίση, ακούγεται ότι μπορεί να...
 αναληφθούν και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις. Αυτό σημαίνει εκλογές ή δημοψήφισμα; Ή ενδεχομένως και τη συγκρότηση ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος;

_______________________________________
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχουν κληθεί να είναι παρόντες -για να ενημερώσουν- τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας!
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...