26 Μαΐου 2011

Ζισκάρ ντ' Εστέν: Να πτωχεύσουν όσες χώρες έχουν «άσωτα» οικονομικά


Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση».
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», ο «φίλος» της Ελλάδας, επεσήμανε πως «όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις έτσι και τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος».

Αναφορικά με τις συνέπειες που θα είχε μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας σημείωσε πως «εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε… όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».
Παράλληλα, τόνισε ότι χώρες σαν τη Γαλλία και την Γερμανία «φέρουν βαριά ευθύνη διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000», αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα. Παρόλα αυτά υπογραμμίζει ότι «η αμαρτωλή δημοσιονομική διαχείριση αφορά συγκεκριμένες κυβερνήσεις και όχι το σύνολο της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, κηρύξει πτώχευση».
Πηγή: topontiki.gr
Καλά τα λες εσύ κύριε Ζισκάρ,τον Σαρκοζί τον ρώτησες πόσα δις ευρώ όπλα μας έχει πουλήσει;Την φίλη σου την Μέρκελ; Οπότε καλύτερα ν'αλλάξεις τον τίτλο από τα λεγόμενα σου και να πεις: Να πτωχεύσουν και οι χώρες που δανείζουν (μιζώνοντας) υπερχρεωμένες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...