8 Οκτωβρίου 2013

Ο Στουρνάρας, λέει, ότι ξέρει πως είναι να ζεις με 500 ευρώ!


Ιδού οι "παρενέργειες" από τους... ψεκασμούς!

"Εχουμε βγει από την ζώνη της χρεοκοπίας και της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ" τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Star. O ίδιος επεσήμανε επίσης ότι "σιγά – σιγά περνάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης".

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι νέο δάνειο «δεν σημαίνει απαραίτητα και νέο μνημόνιο». Και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει τελικά ρύθμιση για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου.




Ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε από την άλλη ότι τα τεκμήρια είναι άδικα και προανήγγειλε ότι θα καταργηθούν τα τεκμήρια και από του χρόνου θα έχουμε περιουσιολόγιο.

Στο ζήτημα των τραπεζών ο Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε πως «δεν υπάρχει θέμα κουρέματος των καταθέσεων» και προέβλεψε πως «η τρόικα θα φύγει όταν καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές».

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει ανακοινώνοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε να βγούμε στις αγορές το β” εξάμηνο του επόμενου έτους. Κάτι αντίστοιχο είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του παρουσίας στο Star, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε σε πιο προσωπικό τόνο:

"Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου… Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα…" είπε.

Οσο για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ο Γ. Στουρνάρας παραδέχθηκε: "Όντως υπάρχει καθυστέρηση στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ"...

πηγή:e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...