15 Δεκεμβρίου 2012

Ξέρετε τι είναι το Halal;

Η εικόνα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ, γνωστής για τα κοτόπουλα, που έχει έδρα το νομό Ιωαννίνων.Αναφέρει: Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία.

Αντέχετε να μάθετε τι είναι το Halal;

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία αυτή, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, διαβάζει ο Μουσουλμάνος υπάλληλος σφάχτης, μία Μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο  λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".

Στην εταιρία Πίνδος λοιπόν, αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος ο σφαγέας διότι θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά την διαδικασία HALAL και να πει την προσευχή.



Αν έχετε γερό στομάχι δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.Η πρώτη σκηνή που θα παρακολουθήσετε μας παρουσιάζει τον ορθό τρόπο θανάτωσης ζώων και όλες οι επόμενες μας παρουσιάζουν τον τρόπο του  Halal.
Χωρίς περαιτέρω σχόλια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...