10 Μαΐου 2012

Κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν τα λαμόγια από την πίσω πόρτα...

παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους !!!


Σε συμφωνία για κυβερνητική σύμπραξη κατέληξαν, όπως όλα δείχνουν, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.
Την ώρα κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρίτος και τελευταίος διερευνητικός γύρος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει παραλάβει τη «σκυτάλη» φαίνεται πως  κάμπτονται οι όποιες αντιρρήσεις του Φώτη Κουβέλη.

Το σκηνικό των πιέσεων και κυρίως από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς  μεταφέρονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου το σχήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση με οικουμενικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης πέραν της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση επιδιώκει και κάποια άλλα ανταλλάγματα απαντώντας στην πίεση, που του ασκήθηκε νωρίτερα από τους πιστωτές της χώρας, όπως αναπτυξιακά μέτρα.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σχήμα που θα επιμείνει σε μνημονιακή κατεύθυνση .

Την ίδια ώρα τεταμένη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ήδη εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις σχετικά με τη συμμετοχή του κόμματος σε μία «μνημονιακή κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως στον σχηματισμό της ανανεωτικής Αριστεράς προσχώρησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διαφώνησαν με το μνημόνιο, και οι εξελίξεις στο χώρο είναι πλέον απρόβλεπτες.

από το briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...