21 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα ανακάλυψε η Independent ότι η Γερμανία και Γαλλία πίεζαν την Ελλάδα να αγοράζει εξοπλισμούς που δεν μπορούσε να πληρώσει !!!

«Ευρωπαϊκά κράτη πίεζαν την Ελλάδα να αγοράσει εξοπλισμούς που δεν μπορούσε να πληρώσει» γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent θεωρώντας τη Γερμανία και τη Γαλλία υπαίτιες για την ελληνική κρίση.
Η εφημερίδα σε άρθρο με τιτλο «Γαλλία και Γερμανία ευθύνονται για την κρίση της Ελλάδας» αναφέρει ότι καθώς αναμένεται η έγκριση του νέου πακέτου στήριξης, ολοένα αυξάνονται οι φωνές που κατηγορούν...
Γερμανία και Γαλλία για την κατάσταση στην Ελλάδα, αφού οι δαπάνες για τους αμυντικούς εξοπλισμούς που αγόραζε από Βερολίνο και Παρίσι ήταν δυσβάσταχτες.

Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις καθώς και στα μέτρα που θα φέρει το δεύτερο Μνημόνιο.

«Το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η Ελλάδα -με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων - υπήρξε μέσα στους πέντε πρώτους εισαγωγείς όπλων στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα υπέρογκα ακριβά όπλα, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, αρμάτων μάχης και μαχητικών αεροσκαφών, κατασκευάστηκαν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ» γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Ο Independent σημειώνει ότι οι εξοπλισμών ήταν πέρα από τις δυνατότητες της Ελλάδας, ακόμη και προ κρίσης.

Το άρθρο κάνει αναφορά στα άρματα Leopard, που αγοράστηκαν από τη Γερμανία, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για να αγορασθούν και τα πολεμοφόδιά τους.

Ακόμη και το 2010, όταν η έκταση της οικονομικής καταστροφής ήταν εμφανής, η Ελλάδα αγόρασε 223 αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα και ένα υποβρύχιο από τη Γερμανία έναντι 403 εκ. ευρώ.

Ο Independent επισημαίνει ότι στη νέα συμφωνία διάσωσης, η Ελλάδα δεσμεύεται να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 400 εκ. ευρώ, τομέα στον οποίο, οι ηγέτες της ευρωζώνης μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει μεγαλύτερη επιείκεια στις περικοπές από ό,τι έχουν δείξει για την υγεία ή τις συντάξεις».

από το newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...