10 Φεβρουαρίου 2012

Μετάνιωσαν και δεν θέλουν Παπαδήμο.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε πολιτικούς αρχηγούς και τι ζητούν από τον πρωθυπουργό. Αίτημα για ψήφιση αντισταθμιστικών μέτρων την Κυριακή στη Βουλή
Λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες συσκέψεις των ΚΟ των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και την ψήφιση στη Βουλή των νέων μέτρων λιτότητας που φέρνει το Μνημόνιο 2, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν κοινή επιστολή προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που μεταξύ άλλων ζητούν την ψήφιση και εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων προς ανακούφιση των λιγότερων προνομιούχων.
Η επιστολή ωστόσο, διαθέτει μία διαφορετική εκδοχή από αυτή που διακινήθηκε μέρες πριν, καθώς αφαιρέθηκε η ρητή πρόταση για παράταση του βίου της κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το βάρος και των τελευταίων εξελίξεων, η πρόταση αυτή συνάντησε πολλές αντιδράσεις.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
"Οι Έλληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα, τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση.
Ενώπιον μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: "ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία".
Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική πορεία της χώρας.
Τις μεγάλες επιλογές της, σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη δυνατότητα της πατρίδας μας να βγει οριστικά από την κρίση.
Δυστυχώς, η αστοχία των μέτρων συνίσταται στο ότι το βάρος το πληρώνουν μονόπλευρα οι μη προνομιούχοι.\
Η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή (ΦΠΑ - εισφορές), η διαφθορά και η ατιμωρησία εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στην κρατική, κοινωνική, και οικονομική ζωή του τόπου με αποτέλεσμα πολλοί έχοντες να αποφεύγουν την αναλογική συμμετοχή τους στα βάρη.
Τούτο δε παρά τις σημαντικές προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου με θετικά αποτελέσματα στους τομείς της διαφάνειας, της φορολογικής δικαιοσύνης, την τιμωρία των φοροφυγάδων, πολιτική όμως που πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.
Η δραματική αυτή συγκυρία απαιτεί συνευθύνη και έντιμη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες αποφάσεις και τη διαχείρισή τους.
Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η εθνική συνεννόηση για τις βασικές προτεραιότητες αλλά και ο εύλογος σύντομος χρόνος για να δρομολογηθούν τα μέτρα διάσωσης της χώρας και τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο στρατηγικός στόχος του 2012 για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θα πάρουν τις αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και ζητούμε:
Να δεσμευτούν ότι ανεξάρτητα από την ψήφιση των μέτρων θα κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων, όπως:
* Νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές με μετρητά - άνω των 300 ευρώ - ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών), ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ, από τον κλεμμένο ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
* Αντίστοιχο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να αντληθούν πόροι για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
* Νομοσχέδιο για την επείγουσα αναδρομική εφαρμογή του πόθεν έσχες σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 ως το 2012 και κατά προτεραιότητα επιλογή ελέγχου, με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες όσων από το 2000 έβγαλαν ποσά άνω των 50.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Ταυτόχρονα, να υπάρχει μείωση προστίμων σε όσους παλιννοστήσουν τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό σε ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα παράλληλα με την άμεση εφαρμογή συμφωνιών τύπου Γερμανίας - Ελβετίας, τις οποίες επικροτούμε και ζητάμε την επέκτασή τους και σε άλλα κράτη.
* Νομοσχέδιο με μέτρα στήριξης της οικογένειας και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
* Νομοσχέδιο για τον έλεγχο της αγοράς και την μείωση του κόστους ζωής.
* Νομοσχέδιο για τις κατευθύνσεις ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης, την προστιθέμενη αξία και τις εξαγωγές.
* Νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την διαρθρωτική προσαρμογή των επιχειρήσεων και τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Ζητάμε τα πιο πάνω νομοσχέδια να έρθουν με τη μορφή πολυνομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή εντός διμήνου.
* Νέο Εθνικό Φορολογικό Νομοσχέδιο για δίκαιη κατανομή των βαρών.
* Διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και την προετοιμασία της συνταγματικής αναθεώρησης.
Ταυτόχρονα, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειών όπως:
* Μείωση των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
* Επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικά διαδικασίες για απόκτηση παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων και ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών".
Οι βουλευτές
1. ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
2. ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ
3. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
5. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6. ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
7. ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ
9. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
12. ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
13. ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
15. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
16. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
17. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
18. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
19. ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
20. ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ
21. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
22. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
23. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
24. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
25. ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
26. ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
27. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
28. ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
29. ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
30. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
31. ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ
32. ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
33. ΦΑΡΜΑΚΗ - ΓΚΕΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
34. ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
35. ΧΑΝΤΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


από το news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...