8 Φεβρουαρίου 2012

Προς κατάργηση αφορολόγητου-μείωση συντάξεων...αχ ρε αιμοδιψή Γιωργάκη τι μας έκανες...


Πυρετός στα οικονομικά επιτελεία των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση όπου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη στα λιγότερο επώδυνα από τα μέτρα που έχει δώσει εναλλακτικά η Τρόικα στο προσχέδιό της.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr, οι συνεργάτες των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, με στόχο να βρεθούν περίπου 600 εκατ. ευρώ που εξακολουθούν να λείπουν από την καταιγίδα μέτρων που έρχεται και πάλι να πλήξει τους πολίτες μελετούν ρυθμίσεις όπως:

Την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου ορίου από τις 5.000 ευρώ στις 3.000 ευρώ.
Την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου.
Μείωση 10% στις κύριες και 5% στις επικουρικές συντάξεις.


Μείωση 5% στις κύριες και 10% στις επικουρικές.
Μεσοσταθμική μείωση 15% μόνο στις επικουρικές συντάξεις.
Μείωση 20% στις κύριες πάνω από 1.200 ευρώ.
Όλα αυτά όταν, όπως έχει ήδη μεταδώσει το protothema.gr, είναι πλέον ειλημμένη η απόφαση τόσο για περικοπή της τάξης του 20% με 25% του κατώτερου μισθού, η επανεξέταση των περικοπών στον 13ο και στον 14ο μισθό τον ιούνιο καθώς και η άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αναβολή για την Τετάρτη πήρε η προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" στα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Το βράδυ της Τρίτης, είχαν δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Άκερμαν, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το PSI.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου συναντάται πάλι ο πρωθυπουργός με την Τρόικα, ενώ, όπως μετέδωσε πρώτο το protothema.gr, φαίνεται πως είναι οριστικό ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αρθεί η μονιμότητα και τα προνόμια στις ΔΕΚΟ.

Αυτό γιατί, οι ελεγκτές της τρόικας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα. Αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους παρεμβαίνουν και στις μεγάλες αγορές (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κτλ). Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις οποίες θα χάσουν την "μονιμότητα" την οποία ουσιαστικά απολάμβαναν και ένα μεγάλο μέρος εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Εφόσον οι προτάσεις των δανειστών γίνουν δεκτές από τους αρχηγούς το κοινωνικό ανάγλυφο της Ελλάδας θα αλλάξει δραματικά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μεταξύ άλλων, έρχεται ως αποτέλεσμα της τελικής συνάντησης που είχε η Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πλέον, τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών επεξεργάζονται αυτή την ώρα το προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης στην οποία υπάρχει πρόβλεψη για μαχαίρι στα πολυτεκνικά επιδόματα και νέα περικοπή των κύριων συντάξεων σε ποσοστό περί το 20%.

Όπως μετέδωσε και νωρίτερα το protothema.gr, θυσιάζονται οι κατώτατοι μισθοί που περικόπτονται σε ποσοστό 20% έως 25% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ζήτημα των Δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και αδείας αναμένεται να επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

Η Τρόικα έχει επιμείνει, εκτός των άλλων, και για απολύσεις σε ένοπλες δυνάμεις, υγεία και εκπαίδευση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...