3 Φεβρουαρίου 2012

Παντού υπάρχει ένας Μητσοτάκης...

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας Έλληνας- και μάλιστα Μητσοτάκης- ήταν ο μοναδικός κάτοικος ενός ισπανικού χωριού ονόματι Sodeto, που δεν αγόρασε λαχνό για την λοταρία και δεν κέρδισε τελικά τα 700 εκατ. ευρώ, που συνολικά απέκτησαν οι συγχωριανοί του Ισπανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times. Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει η Suzanne Daley, περιγράφεται πως οι 70 οικογένειες του χωριού αποφάσισαν να συμμετάσχουν ομαδικά στην κλήρωση του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου εθνικού λαχείου, γνωστού ως El Gordo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μόνος που δεν συμμετείχε στην ομαδική αγορά ήταν ένας Έλληνας, ονόματι Κωστής Μητσοτάκης. Ο σκηνοθέτης, αναφέρουν οι New York Times, βρέθηκε στο ισπανικό χωριό λόγω του έρωτά του για μια γυναίκα.


Μπορεί ο έρωτάς του να μην είχε ευτυχή κατάληξη, ωστόσο ο Μητσοτάκης παρέμεινε στο χωριό. Μάλιστα, ενώ μένει λίγο πιο έξω από το Sodeto, οι συγχωριανοί του τον αναζήτησαν, προκειμένου να μετάσχει και αυτός στην ομαδική αγορά του λαχείου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ήταν ωραίο εάν είχε κερδίσει αλλά και πως έτσι και αλλιώς επωφελήθηκε από την τύχη των συγχωριανών του. Όπως ανέφερε, εδώ και καιρό προσπαθούσε να πουλήσει κάποια κομμάτια γης, χωρίς επιτυχία. Βέβαια, τώρα πια βρέθηκαν αγοραστές...


newsbeast.gr




Το ιστορικό της... γκαντεμιάς

Ο κοσμογυρισμένος Ελληνας κινηματογραφιστής Κωστής Μητσοτάκης είναι, μάλλον, ο μεγάλος χαμένος του 2012. Ο μοναδικός κάτοικος του μικρού χωριού Σοδέτο της Ισπανίας που δεν κέρδισε στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Ολοι οι υπόλοιποι -περίπου 70 νοικοκυριά μετράει ο απομακρυσμένος ισπανικός οικισμός-, φτωχοί αγρότες ως επί το πλείστον, δεν αγχώνονται πια για τα χρέη, τη φετινή ξηρασία και την οικονομική κρίση που σαρώνει την Ισπανία.

Είδαν τις καταθέσεις τους να πολλαπλασιάζονταιμετά την κλήρωση του «Χοντρού» (El Gordo), όπως λέγεται το συγκεκριμένο λαχείο στην Ισπανία το οποίο φέτος μοίρασε το ποσό ρεκόρ των 700 εκατ. ευρώ. Σε κάθε σπίτι και νοικοκυριό του Σοδέτο υπήρχε τουλάχιστον ένα χρυσοφόρο δελτίο. Ορισμένοι κέρδισαν εκατομμύρια. Οι λιγότερο τυχεροί βρέθηκαν με 100.000 ευρώ.

Ο μόνος που δεν είχε αγοράσει λαχείο και δεν κέρδισε είναι ο 42χρονος συνονόματος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, που μένει τα τελευταία οκτώ χρόνια στο αγροτικό χωριό της βόρειας Ισπανίας...

«Δεν αισθάνομαι άτυχος»

Παρ' όλα αυτά, ο Κωστής Μητσοτάκης δεν αισθάνεται άτυχος. «Νιώθω πολύ τυχερός γενικά στη ζωή. Θα αισθανόμουν άτυχος αν είχα αγοράσει λαχείο και είχα χάσει. Τώρα πως να κερδίσω, αφού δεν είχα αγοράσει λαχνό», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Συμμετείχα κι εγώ στη χαρά των ντόπιων. Είναι πολύ καλύτερα που αυτά τα λεφτά έπεσαν σε ένα μικρό χωριό που πραγματικά τα έχει ανάγκη».

Ο Κωστής Μητσοτάκης κατάγεται από τα Χανιά, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Σε ερώτηση αν είναι συγγενείς με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ο ίδιος απαντά: «Ισως έχουμε κάποια πολύ μακρινή σχέση, με την έννοια πως όλοι οι Μητσοτάκηδες είναι συγγενείς. Αλλά δεν έχω ιδέα τι είδους σχέση είναι αυτή». Δεν πιστεύει στις... δεισιδαιμονίες, ούτε θεωρεί πως το όνομά του είναι συνώνυμο της κακοτυχίας. «Δεν το πιστεύω, ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτό», απαντά ορθά κοφτά.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...