17 Φεβρουαρίου 2012

Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι και δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματα;

Οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, φοβούνται την άνοδο των αντιμνημονιακών δυνάμεων ενώ θα έχουν δώσει τα χρήματα.
Ο Ευρωπαίοι φοβούνται πως θα δώσουν τα χρήματα, τα 130 δις, και στις εκλογές θα πάρουν την πολιτική εξουσία οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και έτσι να μην εφαρμοστεί καμία μεταρρύθμιση. Τους φόβους αυτούς τους ενισχύουν κατά πολύ η...
ρητορική του Τσίπρα, του Κουβέλη και της Παπαρήγα.

Για το λόγο αυτό ζήτησαν τις έγγραφες δεσμεύσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων , όπως έγινε στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, αλλά η πρόταση αυτή συνάντησε την αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου. Και για πρώτη φορά αντέδρασαν στις συνεχείς πιέσεις και οι άλλες χώρες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα συναντά τα μικρά πολιτικά κόμματα και τους ενημερώνει. Ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών αρχίζει σήμερα, Πέμπτη στις 09:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και συνεχίζται στις 11:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη. Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη.

Ο φόβος των ευρωπαίων δεν είναι παράλογος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Όλοι όσοι παρακολουθούν την ιστορία της πολιτικής ζωής του τόπου ξέρουν καλά πως δεν μπορεί να γίνει αυτό, δηλαδή να δεσμευτούν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, το Αρμα Πολιτών, η Ανταρσύα, η Χρυσή Αυγή, κτλ.  Μήπως τελικά αυτή είναι η επιθυμία των τριών δυνάμεων της βόρειας Ευρώπης;

από το politicsgr.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...