21 Φεβρουαρίου 2012

Παπαδήμος: Ιστορική ημέρα για την ελληνική οικονομία. Σωστά,τώρα έχει καταρρεύσει εντελώς !

Καθοριστικής σημασίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τις αποφάσεις που έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Eurogroup για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός...
χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου για το λεγόμενο PSI, απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά ένα ποσό που θα υπερβαίνει τα 100 δισ ευρώ.  

Χαιρέτισε επίσης τη νέα δανειακή σύμβαση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα λάβει 130 δισ. ευρώ και η οποία θα έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα τη σημαντική ανακεφαλαίωση των Τραπεζών. Κάτι που όπως τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος θα βοηθήσει τόσο τη δημοσιονομική προσαρμογή όσο και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ωστόσο ότι τις προσεχείς εβδομάδες και συγκεκριμένα ως τα μέσα Μαρτίου θα πρέπει να συμβούν πολλά, αρχής γενομένης από την υλοποίηση των "πρότερων ενεργειών" που απαιτούνται για την εφαρμογή του νέου προγράμματος για την ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ούτως ώστε να εισέλθει σταθερά η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Λ. Παπαδήμος υπογράμμισε επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμοσθεί πιστά το νέο πρόγραμμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε, ότι θα ενισχυθεί η τεχνική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια περαιτέρω καθυστερήσεων. 

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι η χώρα θα δίδει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους της, ενώ σε σχέση με τον αποκαλούμενο "μπλοκαρισμένο λογαριασμό" που πρότειναν Γάλλοι και Γερμανοί ανέφερε ότι τελικά δεν θα είναι τόσο δεσμευτικός όσο οι αρχικές προτάσεις. Τέλος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν μετά την ολοκλήρωση του PSI.
    
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πίσω από τη σημερινή απόφαση δεν κρύβονται μόνο οι προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού. 
    
«Φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Μέχρι την τελευταία στιγμή διαπραγματευτήκαμε σε πολλά επίπεδα. Φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει», επισήμανε και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος μειώνοντας το χρέος. 
    
Σημείωσε ακόμη ότι με τις σημερινές αποφάσεις αλλάζει το επίπεδο ασφάλειας, βεβαιότητας και σταθερότητας. 
    
Και ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι «έχουμε μπροστά μας ελάχιστες μέρες μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 29 Φεβρουαρίου και πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες». 
    
Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης δήλωσε ότι αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κεντρική δέσμη των προαπαιτούμενων ενεργειών όπως έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δηλ. τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα. 
    
Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης τη νομοθεσία που διέπει το PSI, το οποίο, όπως είπε, ξεκινάει από αύριο το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Tέλος, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι εξετάζεται η τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα για την παρακολούθηση των φορολογικών υποθέσεων.

από το newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...