7 Φεβρουαρίου 2012

Κόβουν τις κύριες συντάξεις και επιδόματα πολυτέκνων

Σ:Βαράτε τους μαλ@κες,βαράτε τους στο κεφάλι εφόσον βλέπετε ότι τα ζώα δεν αντιδρούν.
Ξεσκίστε τους ρεεεε,γ@μήστε τους ρεεε,τα ζώα βλέπετε τα ανέχονται όλα.

«Ό,τι δεν συμφωνείται, κόβεται» στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Την τύχη αυτή ενδέχεται να έχουν κύριες συντάξεις αλλά και τα επιδόματα των πολυτέκνων, προκειμένου να καλυφθεί το «κενό» των περίπου 600 εκατ. ευρώ στη λίστα των μέτρων του 2012, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα αυτή περιλάμβανε μέχρι και τα μεσάνυχτα σήμερα συνολικά μέτρα 2,31 δισ. ευρώ. Και συγκεκριμένα προβλέπει περικοπές:


- Της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,07 δισ. ευρώ
- Των αμυντικών δαπανών της χώρας κατά επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
- Του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.
- Από τις λειτουργικές δαπάνες οργανισμών κλπ. 200 εκατ. ευρώ.
- Από εφημερίες ιατρών του ΕΣΥ άλλα 50 εκατ. ευρώ
- Γενικές δαπάνες υπουργείων συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ,
- Από τα πολυτεκνικά επιδόματα άλλα 40 εκατ. ευρώ.


Το τελευταίο ειδικά μέτρο φαίνεται πως θα προκύψει από εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση των επιδομάτων στους πολυτέκνους, κατά τρόπο που θα αποκλείει τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα.

Με εισοδηματικά κριτήρια όμως ίσως γίνει και η περικοπή στις κύριες συντάξεις, εφόσον δεν κριθεί από την Τρόικα ικανοποιητική η μείωση στις επικουρικές. «Η Τρόικα δεν έχει υποδείξει με λεπτομέρειες τον τρόπο που θα καλυφθεί το "κενό", αλλά ζητά να προέλθει από περικοπές στις κύριες συντάξεις» διευκρίνιζε σχετικά αρμόδια πηγή που μετείχε στις συζητήσεις το βράδυ χθες με την Τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι σημείο τριβής στην κυβέρνηση είναι αν η περικοπή στις επικουρικές συντάξεις αγγίξει συντάξεις των 300 ευρώ και άνω, όπως ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ κύριος Αντώνης Σαμαράς, ή αν η διαπραγμάτευση με την Τρόικα οδηγήσει σε περικοπή και συντάξεων 200 ευρώ η χαμηλότερων.

Τα μέτρα αυτά αφορούν όμως μόνο το ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης για τους όρους και τα ανταλλάγματα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στο τραπέζι μπήκαν τα μεσάνυχτα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τα εργασιακά. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που μετείχε στις συζητήσεις με την Τρόικα, η τύχη του 13ου μισθού εξαρτάται ευθέως από το αν η Τρόικα αποδεχτεί ως ικανές τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ενώ δηλαδή καταβάλλεται προσπάθεια οι μειώσεις να αφορούν μόνο τον κατώτατο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενδεχομένως να απαιτηθεί συμπληρωματικά και η επιβολή πλαφόν ή η κατάργηση του 13ου μισθού –ενδεχομένως και του 14ουστον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...