28 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτη ιστορία φτώχειας στην Ελλάδα του 2012: Ζευγάρι ηλικιωμένων Βολιωτών, αιτήθηκε διακοπή ρεύματος στο σπίτι τους, για να δίνει τα χρήματα στα παιδιά τους.


Κανένα περιθώριο για πολυτέλειες, σπατάλες, αλλά ούτε καν για …ανθρώπινη διαβίωση δεν αφήνει πλέον η διαμορφωθείσα κατάσταση στην οικονομία, επηρεάζοντας την καθημερινότητα του καθενός μας.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων, επέφεραν δυσκολίες και αλλαγές σε μεγάλες ή μικρότερες ανάγκες και συνήθειες, ενώ η...
ανεργία έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες Βολιώτες που πέραν του επιδόματος που τυχόν λαμβάνουν, βρίσκουν στηρίγματα και πάλι στους γονείς τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ηλικιωμένου ζευγαριού συμπολιτών, οι οποίοι, βλέποντας την κατάσταση των δύο παντρεμένων άνεργων παιδιών τους να είναι δύσκολη, σε σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος, «χαράτσι», νερό, τηλέφωνα, αλλά και να μην μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, αποφάσισαν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση του δικού τους σπιτιού στο Βόλο.


Σκοπός των ηλικιωμένων, που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και στις δικές τους οικονομικές υποχρεώσεις με μια σύνταξη της τάξεως των 700 ευρώ περίπου, είναι τα χρήματα που θα έδιναν στους δικούς τους λογαριασμούς ρεύματος, να τα δίνουν στα παιδιά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.


Σημαντικό επίσης είναι, ότι η αξιοπρέπεια που διακρίνει την οικογένεια, δεν της επιτρέπει να ζητήσει οποιαδήποτε άλλη βοήθεια από κανέναν, πλην της εύλογης αναζήτησης εργασίας, μη κοινοποιώντας ταυτόχρονα το πρόβλημα, σε κανέναν από τον περίγυρό τους…




από το magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...