21 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις 100.000 δημ. υπαλλήλων ετησίως ζητάει ο ρουφιάνος της τρόικα!

Την απομάκρυνση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων ετησίως υπό την πρόβλεψη ότι κάθε απολυόμενος θα εισπράττει εωσότου βρει δουλειά και κατ' ανώτατο όριο τα 3 έτη, το 70% των αποδοχών του, προτείνει ο Στέφναιος Μάνος που θεωρεί μη ρεαλιστική την εκτίμηση ότι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ είναι βιώσιμο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της «ΔΡΑΣΗΣ» σημείωσε ότι «το 120% το λένε για να μην δηλώσουν ότι το 120% είναι μη βιώσιμο, οπότε θα πάρει...

μπάλα την Ιταλία. Είναι σαχλαμάρες. Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει κάτω από το 100%, να είναι στο 90% περίπου, όσο μπορούμε πιο γρήγορα».

Δήλωσε πως δεν εμπιστεύεται τους κυβερνώντες και πρότεινε «να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία που "κάθονται".Θα μπορούσαμε από το 120% να πάμε στο 90%, εκποιώντας μαζικά περιουσία, που "κάθεται" και δεν μας προσφέρει τίποτα και δεύτερον, να πάμε σε περιορισμό του αριθμού των αμοιβομένων από το δημόσιο».

Ο Στέφανος Μάνος πρότεινε να αποχωρούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε ότι «για να απαλυνθεί η μετάβαση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για 3 χρόνια αυτός που θα φύγει να λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο».


από το nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...