26 Ιανουαρίου 2012

Πώς κατάφερε η Carrefour να χρωστά τόσα πολλά σε τόσους πολλούς;

Όλη η αγορά έχει αυτό το ερώτημα. Σύμφωνα με τα νέα της αγοράς, η Carrefour Μαρινόπουλος χρωστά περισσότερα από 1,2 δις ευρώ!Είναι απορίας άξιον πώς η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα μας, με ετήσιο τζίρο 2,5 δις ευρώ το 2011 (όπως το ανακοίνωσε στις 19/1 η γαλλική μητρική), να έχει καταφέρει να χρωστά 1,2 δις ευρώ !

Είναι απορίας άξιον πώς γίνεται να πέσεις τόσο έξω, όταν εισπράττεις τοις μετρητοίς και πληρώνεις όποτε θέλεις (γιατί έτσι γίνεται στην πράξη).Η αγορά λέει ότι είναι πράγματι πολύ άσχημο για μια τέτοια εταιρία να βγαίνουν διαταγές πληρωμής από προμηθευτές, οι οποίοι εμφανίζονται σε καταστήματα (π.χ. Carrefour Γέρακα), με συνοδεία αστυνομίας, για να κατάσχουν τις εισπράξεις των ταμείων αλλά και εμπορεύματα. Βέβαια όλα τα ερωτήματα έχουν τις απαντήσεις τους. Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν.
Στην αγορά οργιάζουν οι φήμες για διάφορες επιλογές. Εμείς δεν μάθαμε τίποτα ακόμα αλλά ακούμε για κάποιους (από τη μητρική εταιρία) που ψάχνουν για...
το ενοίκιο του καταστήματος στο Διογένη (Ραιδεστού 2, που είναι σε 2 επίπεδα και δεν έχει ούτε καν πάρκινγκ), για την αξία του οικοπέδου του Carrefour Τρίπολης (2,4 χλμ ΕΟ Τρίπολης Πύργου), αλλά και για το Carrefour Μαρινόπουλος Σκάλας Λακωνίας (ΕΟ Σπάρτης Μονεμβάσιας), για το Carrefour Μαρινόπουλος Κυπαρισσίας (ΝΕΟ Μεθώνης Πύργου) όπως επίσης και για πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Πολλά τα ερωτηματικά, περισσότεροι οι ερωτώντες, αλλά ακόμα περισσότεροι οι παθόντες!
Ποιος άραγε μπορεί να βοηθήσει στα ερωτήματα αυτά ;Ο πλέον κατάλληλος να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα είναι το πλέον άξιο και πολυτάλαντο στέλεχος της Carrefour Μαρινόπουλος, ο Γιώργος Βογιατζάκης, που έχει τον τίτλο Διευθυντή Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων και έχει τις αρμοδιότητες για real estate, ανάπτυξη δικτύου, assets, franchise, supply & logistics, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία (δηλαδή 8 μόλις σε 1)!

press-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...