4 Ιανουαρίου 2012

Ο Εθνάρχης της Δραχμής.


Με δόξα και τιμές ετοιμάζεται να χάσει και τη 7η δόση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτός ο χαρισματικός κ.Τίποτα που παίζει και μαθαίνει με τα οικονομικά. Διαβάζω στο Βήμα ότι στο Υπ.Οικονομικών χτύπησε "συναγερμός" για το έλλειμμα του 2011, με την εφημερίδα να ξεχνά να σχολιάσει ότι εδώ και 3 μέρες το ημερολόγιο δείχνει 2012.

Τι σκέφτεται ο ταλαντούχος Μπένι; Να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, να επιχειρήσει να ξαναζωντανέψει την εργασιακή εφεδρεία και να εξαφανίσει τις εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο που ο ίδιος αποφάσισε! Μα τι πρωτότυπο! Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Προφανώς με κάποιου τύπου πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μια μέρα πριν έρθει η τρόικα με το δίλημμα "7η δόση ή χρεοκοπία"!



Τι θα κάνει η τρόικα; Ακριβώς ότι έκανε και την περασμένη φορά, θα πάρει το καπελάκι της και θα φύγει, μόνο που οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές. Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την εξαίρεση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ από το ενιαίο μισθολόγιο, τη νέα αναστολή του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και τις χιλιάδες εξαιρέσεις από την εργασιακή εφεδρεία.

Το πιο τρομακτικό από όλα είναι ότι ουδείς διατυπώνει κάποιο αίτημα απομάκρυνσης του άσχετου Μπένι από το τιμόνι του Υπ.Οικονομικών, ο Λουκάς Παπαδήμος αγνοείται, ο Σαμαράς προβάρει τον πρώτο λόγο του από το πρωθυπουργικό μπαλκόνι και ο Παπανδρέου αγχώνεται για την καρέκλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το ακόμα καλύτερο; Ο απόλυτα αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών θα αυτοπροταθεί ως η ιδανική λύση για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Μ-Ε-Τ-Α-Ν-Α-Σ-Τ-Ε-Υ-Ω.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...