9 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία της Αννούλας μας:Και βιβλία δεν έχουμε ακόμη και θα δώσουμε δύο εκατομμύρια για φωτοτυπίες!


Το απίστευτο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να χορηγήσει σε 159 δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών σε φωτοτυπίες λόγω της έλλειψης των σχολικών βιβλίων.
Χαρακτηριστικά το μεγαλύτερο κονδύλι πιστώνεται στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ) ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων (76.425,01 ευρώ) και ο Δήμος Καλαμάτας (55.770,95 ευρώ).


Από την άλλη, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες από σχολεία για ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, χαρτί εκτύπωσης, άλλα λειτουργικά έξοδα, για τις οποίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι.

Με το νέο σύστημα ΟΤΑ καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές σε κάθε σχολείο και προβλέφθηκε η λειτουργία δύο σχολικών επιτροπών (για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και για εκείνα της δευτεροβάθμιας) σε κάθε δήμο. Κάθε επιτροπή οφείλει να κατανείμει τα κονδύλια στα σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό μαθητών και αιθουσών, γυμναστηρίων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολείων.

Όμως, υπάρχουν πολλές καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τύχη των κονδυλίων -π. χ. ότι υπερχρεωμένοι δήμοι αξιοποιούν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για να καλύψουν δημοτικά ελλείμματα- την ίδια στιγμή που κάποιες επιτροπές αποφάσισαν να καταβάλλονται μηνιαίως ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρό τους 1.000 ευρώ μηνιαίως και 400 ευρώ στον αντιπρόεδρο.

Και όλα αυτά, ενώ ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων του 2012.

Στις 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές

Κωνσταντίνου και Ελένης θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου ενώ, με τον τρόπο αυτό, θα σταματήσει και το φαινόμενο της πρόωρης λήξης των μαθημάτων στο Γυμνάσιο, ώστε να οργανωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, φέτος τα μαθήματα στο Γυμνάσιο θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου. Η έκδοση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι ο ακόλουθος:

- Τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου.
- Τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Οι ημέρες των εξετάσεων των υπολοίπων πέντε μαθημάτων θα οριστούν ανά διήμερο.
- Περί τις 10 Ιουνίου θα αρχίσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.
- Περί τις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
- Περί τις 20 με 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
- Από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα λαμβάνουν τις Βεβαιώσεις Πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ θα οριστικοποιούν και τα μηχανογραφικά τους δελτία με τη σειρά κατάταξης των σχολών στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν.
- Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...