6 Ιανουαρίου 2012

Βροχή από πρόστιμα από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε επιχειρήσεις.


Πρόστιμα εύκολα βάζεις,το πρόβλημα είναι να τα εισπράξεις (βλέπε Καπελέρης για παράδειγμα).

Πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών». Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.



Ειδικότερα, με τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, μετά από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

-Σε βάρος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας παιχνιδιών (JUMBO Α.Ε.) πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ για διατύπωση και χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται ή να δυσχεραίνονται οι καταναλωτές να ασκήσουν νόμιμα δικαιώματά τους σε περιπτώσεις αγοράς ελαττωματικών προϊόντων.

-Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικού τηλεπικοινωνιακού υλικού και παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας (ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε.) πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για παραπλανητική διαφήμιση που αφορούσε τη μηνιαία χρέωση προγράμματος σύνδεσης στο διαδίκτυο (CONN-X) που προωθούσε η εταιρεία.

-Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών (ELECTRONET A.E.) πρόστιμο 16.000 ευρώ για παραπλανητικές εντυπώσεις σε διαφημιστικό της φυλλάδιο ως προς την τελική τιμή των προϊόντων και ελλιπή πληροφόρηση ως προς το επιτόκιο με το οποίο χορηγούνταν πίστωση.

-Σε βάρος επτά εταιρειών πετρελαιοειδών για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων, ορισμένες καθ’ υποτροπή, 287.000 ευρώ (ειδικότερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε. (70.000, 40.000), ΕΚΟ Α.Β.Ε.Π. (50.000), ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. (50.000), MAMIDOIL-JETOIL Α.Ε. (30.000), ΣΙΛΚ ΟΙΛ Α.Ε. (25.000), ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. (12.000), ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε.(10.000)) καθώς και σε βάρος δεκαεπτά επιχειρήσεων πρατηρίων υγρών καυσίμων για την ίδια αιτία 39.500 ευρώ (πρόστιμα από 1.500 έως 5.000).

-Σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας (ΑΛΛΙΑΝΖ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.) χρηματικό πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ για άρνηση καταβολής σε καταναλώτρια που είχε νοσοκομειακή κάλυψη των εξόδων νοσηλείας που αντιστοιχούσαν στον φόρο προστιθέμενης αξίας.

nonews-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...